חכו עם התדלוק: מחיר הדלק צפויים לרדת בשבוע הבא

לאחר תקופה ארוכה שמחירי הדלק נסקו למעל 8 שקלים, בתחילת החודש הבא צפויה ירידה משמעותית של 20 אגורות לפחות

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/05/26 15:28 יב בסיון התשפו | עודכן בתאריך 28/05/26 15:29

חכו עם התדלוק: מחיר הדלק צפויים לרדת בשבוע הבא
תחנת דלק, באוצר מנסים למנוע התייקרות, צילום: defotoberg,Shutterstock

מחירי הדלק בישראל צפויים לרדת ביום ראשון בחצות, בכפוף לכך שלא יתרחשו שינויים בלתי צפויים ברגע האחרון. ההערכות בשוק מדברות על כך שליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי עשוי לעלות בטווח שבין 7.80 ל-7.90 שקלים. כיום המחיר עומד על 8.07 שקלים לליטר בשירות עצמי ועל 8.32 שקלים בשירות מלא.

ההסבר מאחורי הירידה החדה

הירידה הצפויה היא בגלל שתי סיבות עיקריות שהתרחשו במהלך השבועות האחרונים. שער הדולר ירד בכ-4 אחוזים מאז סוף אפריל, אז עמד על 2.95 שקלים. במקביל חלה ירידה במחירי הנפט בעולם, מחבית שמחירה עמד על 114 דולר בסוף אפריל למחיר שנע בין 95 ל-88 דולר נכון ל-27 במאי.

במשרד האנרגיה מבצעים את חישוב עדכון המחיר בהתאם למנגנון קבוע שנמשך חמישה ימים החל מה-25 בכל חודש. התוצאה הסופית תלויה בהתנהגות מחירי הנפט ושער הדולר עד יום שישי בצהריים, ואם לא יחולו עליות חריגות צפויה הפחתה של לפחות 20 אגורות במחיר הליטר.

בחודשים האחרונים נרשמה מגמת עלייה חדה במחירי הדלק. בפברואר התייקר ליטר בנזין ב-3 אגורות והגיע ל-6.88 שקלים, במרץ עלה ב-14 אגורות ל-7.02 שקלים, באפריל זינק ב-1.03 שקלים לרמה של 8.05 שקלים, ובמאי נוספו עוד 2 אגורות שהביאו את המחיר ל-8.07 שקלים. העלייה במחירים תרמה לייקור של חלק מהמוצרים והשירותים במשק ואף השפיעה על מדד המחירים לצרכן, כאשר באפריל נרשמה עלייה של 1.2 אחוזים.