מתקפת כטב"מים ורחפנים על הצפון: חייל נפצע קל סמוך למטולה

יישובי הגליל העליון נמצאים בשעות האחרונות תחת מתקפת כטב"מים ורחפנים וביישובים רבים נשמעות אזעקות בלתי פוסקות באזור. חייל נפצע קל מרחפן נפץ סמוך למטולה

חדשות כיפה חדשות כיפה 25/05/26 15:13 ט בסיון התשפו | עודכן בתאריך 25/05/26 15:17

מתקפת כטב"מים ורחפנים על הצפון: חייל נפצע קל סמוך למטולה
רחפני נפץ בצפון, צילום: פלאש 90 וקנבה

ארגון החיזבאללה המשיך היום (ב') בשיגור כטב"מים ורחפני נפץ לעבר יישובי הצפון וכוחות צה"ל בלבנון, ובמספר יישובים זוהו פגיעות ישירות בבתים. במטולה נפגע בית מכטב"ם, ובמקרה אחר חייל נפגע מרחפן נפץ סמוך ליישוב. אזעקות נשמעו גם באזור הגליל המערבי בעקבות כלי טיס שחדרו מלבנון, ובשומרה זוהתה פגיעה ישירה ללא נפגעים.

"המצב פה לא מאפשר להוציא את הילדים מהגנים"

התושבים ביישובים צמודי הגדר מתארים מציאות בלתי נסבלת, ובראיון ל-ynet תושבת שומרה סיפרה על המצב הקשה: "המצב פה לא מאפשר להוציא את הילדים מהגנים. אנחנו תחת מתקפה וכיתת הכוננות הצליחה להוריד כבר כמה כטב"מים. אי אפשר לחיות פה, זה מזעזע. כל צעד מחוץ לבית ולמרחב מוגן זה סיכון חיים".

תושבים במרחב מוגן בצפון
תושבים במרחב מוגן בצפון, צילום: Ayal Margolin,Copyright (c) Flash 90 2026

איום הרחפנים גם לא פוסח על כוחות צה"ל בשטח לבנון, והבוקר, דובר צה"ל התיר לפרסום כי סמל נהוראי לייזר, בן 19 מאילת, נהרג מפגיעת רחפן נפץ וחייל נוסף נפתע קשה. נהוראי הוא החלל ה-11 שנופל בדרום לבנון מאז כניסת "הפסקת האש" לתוקף.

האירוע הקשה בדרום לבנון

האירוע התרחש אתמול בשעות הצהריים. חיזבאללה שיגר רחפן נפץ אל עבר כוח צה"ל שפעל באזור הכפר הנוצרי דבל שבדרום לבנון - כפר שנמצא בפאתי בינת ג'בייל וכ-5 ק"מ מהגבול. הרחפן התפוצץ בחלקו העליון של נגמ"ש מסוג נמר"ה. כתוצאה מהפגיעה ומהרסיסים, סמל נהוראי לייזר נהרג, ולוחם נוסף כאמור נפצע קשה.

רק ביום שבת האחרון צה"ל התיר לפרסום כי סמ"ר נועם המבורגר, בן 23 מעתלית, נפל במהלך פעילות מבצעית בדרום לבנון. עם נפילתו של נהוראי, מספר חללי המלחמה מאז 7 באוקטובר עלה ל-948.