ההחלטה של הרב לנדו מוקדם יותר היום (ג'), לפיה אין אמון יותר בנתניהו ומושג "הגוש" פורק למעשה, הצליחה לטלטל את המערכת הפוליטית. בזמן שחברי הכנסת עוד תוהים כיצד להגיב - אלו שהההחלטה נוגעת להם כבר הוציאו הודעות לציבור.
"לא לפירוק הגוש"
הבולט ביותר הוא יו"ר ועדת חוץ וביטחון, חבר הכנסת בועז ביסמוט, שפנה למעשה בתחינה לחברי הכנסת החרדים ש"לא להעניק מתנה ליועמ"שית". "לא לפירוק הגוש!", קרא ביסמוט. "עבדתי לצד החרדים יד ביד. אני רואה בהם שותפים לדרך. קורא להם לא לשפוך את התינוק עם המים, לא לתת מתנה לעו"ד מיארה, לאופוזיציה, ולכל מחרחרי הריב".

לדבריו של בימסוט, החוק מוכן "ואפשר לקדם אותו כבר מחר". "יש לנו מנהיג אחד שמנווט את הספינה", טען יו"ר ועדת חוץ וביטחון. "הסמכות, ההכרעה והמילה האחרונה שייכות אך ורק לראש הממשלה נתניהו. אמשיך להיות בתיאום מלא איתו ואין לי ספק שהוא יקבל את ההחלטה הנכונה".
באופוזיציה דורשים להקדים את הפיזור
לעומת ביסמוט, באופוזיציה מיהרו לעוט על המציאה. ממפלגת "יש עתיד" מיהרו להוציא הודעה לפיה מרכזת האופוזיציה, ח"כ מירב בן ארי, פנתה ליו"ר הכנסת אמיר לאוחנה בדרישה לכנס נשיאות מיוחדת להקדמת חוק הפיזור כבר למחר.
בפנייה נכתב כי "לאור שינוי הנסיבות ותמיכת חברי דגל התורה בפיזור הכנסת, אבקש לקיים ישיבת נשיאות הכנסת באופן טלפוני עוד היום על מנת לקדם את חוק פיזור הכנסת ה- 25 מחר במליאה". מטרת המהלך היא להקדים את האפשרות לפזר את הכנסת בשבוע - מיום רביעי הבא.