דיווח דרמטי: טראמפ דן עם יועציו על חידוש המלחמה נגד איראן

לאחר שהמשא ומתן מול איראן הגיע למבוי סתום, נשיא ארה"ב דן עם צוות הביטחון הלאומי שלו על הצעדים הבאים - כולל אפשרות לחידוש המלחמה נגד איראן

חדשות כיפה חדשות כיפה 11/05/26 21:29 כד באייר התשפו

דיווח דרמטי: טראמפ דן עם יועציו על חידוש המלחמה נגד איראן
Kevin Shipp / Shutterstock.com, mark reinstein / Shutterstock.com, צילום: טראמפ

נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ דן עם צמרת הביטחון של ארה"ב בצעדים הבאים לנכוח המבוי הסתום מול איראן, כאשר אחד הצעדים שנשקלים הוא חידוש המלחמה נגד איראן. כך חשף העיתונאי ברק רביד מפי שלושה בכירים אמריקנים.

בכיר אמריקני מעריך: "הוא יכניס להם קצת"

בפגישה שנערכה היום השתתפו סגן הנשיא ג'יי די ואנס, שליח הבית הלבן סטיב ויטקוף, שר החוץ רוביו, שר ההגנה הגסת', יו"ר המטות המשולבים הגנרל דן קיין, ראש ה-CIA ג'ון רטקליף ובכירים נוספים, כך לפי המקורות.

עוד הם טענו כי טראמפ נוטה להכריע לכיוון של פעולה צבאית, במטרה להגביר את הלחץ על המשטר האיראני. בכיר אמריקני אחד אמר: "הוא יכניס להם קצת", בכיר שני הוסיף: "אני חושב שכולנו יודעים לאן זה הולך". על פי הבכירים, אם טראמפ יורה על פעולה צבאית, זה לא יקרה לפני יום שישי, אז צפוי לחזור הנשיא טראמפ מביקורו בסין.

נתניהו כינס דיון ביטחוני מצומצם מהרגע להרגע

במקביל, ראש הממשלה נתניהו כינס היום דיון מצומצם מהרגע להרגע של הצמרת הביטחונית עם מספר שרים מצומצם, ברקע תשובת איראן. בריאיון ל"פוקס ניוז" אמר היום טראמפ כי הוא "שוקל לחדש את מבצע 'פרויקט החופש'", שנעצר בשבוע שעבר באופן פתאומי. טראמפ הסביר כי המבצע החדש לא צפוי לעסוק רק בליווי ספינות, אלא "זה יהיה רק חלק קטן".

נזכיר כי איראן דחתה אמש את ההצעה האמריקנית להפסקת אש, לאחר האופטימיות שהייתה בארה"ב בנוגע להגעה להסכמות על מזכר הבנות. טראמפ תקף בחריפות את התשובה האיראנית: "קראתי זה עתה את התגובה של 'הנציגים' של איראן. אני לא אוהב אותה - לחלוטין בלתי מתקבלת על הדעת!".