לפני העמדה לדין: בכנסת נערכים לחוקק, עם פתיחת מושב הקיץ הערב (א'), את החוק המיוחד להעמדה לדין של מחבלי הנוחבה שהשתתפו בטבח. החוק, שמובילה ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו בשיתוף ח"כ שמחה רוטמן ויריב לוין, צפוי להיות מוצג כבר הערב בשם: "חוק העמדה לדין בשל אירועי טבח 7 באוקטובר 2023 (טבח שמיני עצרת)".
היועמ"שית ונתניהו גררו רגליים: הקואליציה ואופוזיציה במהלך משותף
החוק המיוחד יאפשר הליך העמדה לדין ייחודי לכ-300 מחבלי הנוחבה המוחזקים בישראל, והוא מזכיר את משפט אייכמן. יוקמו בתי דין צבאיים מיוחדים בירושלים, ובכל הרכב ישבו שלושה שופטים. שורדי הטבח וחטופים ששוחררו יוכלו להעיד נגד המחבלים, ותינתן להם האפשרות לנכוח בדיונים או לצפות בהם בווידאו.
החוק המוצע גם יאפשר הטלת עונש מוות על המחבלים, וכן סעיף מיוחד שיאסור על שחרורם בכל עסקה עתידית. החוק מקודם באופן חריג על ידי אופוזיציה וקואליציה, לאחר גרירת רגליים של ראש הממשלה והיועמ"שית בנושא.