עופר וינטר תוקף את הממשלה: "אסור לקבל את המשוואה שנוצרה בלבנון"

לאור המצב המורכב בלבנון, שבו חיילי צה"ל מתקשים לפעול בשל ההגבלות האמריקניות, תת-אלוף במיל' עופר וינטר תוקף את מדיניות הממשלה וקורא לשינויים משמעותיים: "כשלא מכריעים - האויב מרשה לעצמו להמשיך לתקוף"

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/05/26 10:26 כ באייר התשפו | עודכן בתאריך 07/05/26 10:33

עופר וינטר תוקף את הממשלה: "אסור לקבל את המשוואה שנוצרה בלבנון"
וינטר, תוקף את הממשלה, צילום: Flash90,Flash90

חיילי צה"ל ממשיכים לפעול בצורה מוגבלת בדרום לבנון, ובעוד צה"ל ממשיך לפעול במרחב, הוא נזהר לא להסלים את המצב בשל הרצון האמריקני למצות את המשא ומתן. בינתיים, חיילים ממשיכים להיפצע כמעט מדי יום, ולאור המצב עופר וינטר יוצא נגד מדיניות הממשלה.

" האויב תוקף אותנו עם רחפנים - ואנחנו עדיין שבויים בקונספציה"

וינטר אמר כי המצב אינו מקובל לחלוטין: "אסור לקבל את המשוואה שנוצרה בלבנון. האויב תוקף אותנו עם רחפנים, פוגע בחיילי צה"ל ובאזרחים, ואנחנו עדיין שבויים בקונספצית הסבבים והתגובה. לא מכריעים בעזה ולא מכריעים בלבנון, וכשלא מכריעים - האויב מרשה לעצמו להמשיך לתקוף. הגיע זמן הכרעה".

וינטר הציע מספר שינויים: "דבר ראשון: להוציא הוראה לתושבי לבנון, מנהר הליטני וצפונה, עכשיו לטקט הבא, 10 ק"מ - גם אתם תתחילו לנוע צפונה - ולתקוף. שינוי מדיניות האש. כשמשנים את מדיניות האש, לא צריך להכניס עוד לוחמים. דבר שני: כל מטרת חיזבאללה בלבנון חייבת להיות במרחב הלגיטימציה - צבא התקפה לישראל".