בניהול איראנים: 89 ילדים ישראלים נמצאו בגן בתאילנד

בפשיטה משטרתית בקופנגן אותרו עשרות ילדים ישראלים בגן שפעל ללא רישיון תקף, כשבמקביל נעצרו שלושה חשודים, בהם זוג איראני, אשר ניהלו את הגן

חדשות כיפה חדשות כיפה 02/05/26 22:02 טו באייר התשפו

בניהול איראנים: 89 ילדים ישראלים נמצאו בגן בתאילנד
תאילנד,, צילום: Miriam Alster,Flash90

כלי תקשורת בתאילנד דיווחו כי בפשיטה משטרתית באי קופנגן התגלו עשרות ילדים ישראלים בגן שפעל ללא רישוי תקף. בגן בשם "ארקי" נמצאו 89 ילדים ישראלים בגילים שנתיים עד 12, אף שלפי הרישיון המקום רשאי היה להפעיל מסגרת ל-18 ילדים בלבד בגילי שנתיים עד חמש, כך לפי הדיווח ב"בנגקוק פוסט".

את הגן ניהלו זוג איראני

במהלך הפשיטה נעצרו שלושה חשודים: זוג איראנים בני 45, איידין קישיפור ונדין קישיפור, וכן פראתומתיפ יואין, אזרחית תאילנדית בת 61. השלושה חשודים בהפעלת מוסד חינוכי ללא היתר, בהעסקת זרים ללא אישורי עבודה, באי דיווח על העסקת עובדים זרים וכן באי עמידה בתקנות להגנת הילד.

על פי האתר של המקום, נגבה תשלום של 64 אלף באט עבור "סמסטר", אולם לא נמסר אם התוכנית מוכרת על ידי גורמים רשמיים או מוסדות חינוך מוסמכים.

במקביל, ברקע האירוע, נמשך הדיון על נוכחות ישראלים בתאילנד. לאחרונה נעצר באי קוסמוי העבריין הישראלי מתן ארביב, ובהמשך הוסגר לישראל בסיוע האינטרפול. לפי הרשויות בישראל, הוא חשוד בשורת עבירות חמורות ובהן ירי, הנחת מטענים, השלכת רימונים וניסיונות חיסול.

רשויות ההגירה בתאילנד התייחסו בעבר לטענות שהופצו ברשתות החברתיות לפיהן מאות אלפי ישראלים עברו להתגורר במדינה בעקבות המלחמה, והבהירו כי לפי הנתונים הרשמיים שוהים כיום במדינה כ-31,892 ישראלים בלבד, רובם במסגרת ביקור זמני.