פעם בשנה: אל תפספסו את הסגולה המיוחדת של רבי מאיר בעל הנס

המנהג מספר כי יום פטירה של צדיק מלווה בזמן מיוחד לבקש ממנו שיתפלל עלינו בשמיים לקיים את בקשותינו. אצל רבי מאיר בעל הנס, שההילולה שלו תחול הערב, כל מה שעליכם לעשות הם שלושה דברים פשוטים

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/04/26 07:49 יג באייר התשפו

פעם בשנה: אל תפספסו את הסגולה המיוחדת של רבי מאיר בעל הנס
סגולה, צילום: Mesve79,Shutterstock

כמו בכל שנה, הערב (ה') תתקיים ההילולה של רבי מאיר בעל הנס בערב י"ד באייר - פסח שני. לפי המנהג, יום הפטירה של צדיק מלווה באירועי הילולה, ופעמים רבות אף בסגולות מיוחדות שנגזרו מאישיותו, כאשר מדובר בזמן מיוחד לבקש מהצדיק שיתפלל עלינו בשמיים שבקשותינו יתקבלו. רבי מאיר היה תלמידו של רבי עקיבא, והוא קיבל את שמו כיוון שהיה מאיר עיניים בתורה, כשעל ידו נעשו ניסים גלויים לעם ישראל.

הדליקו נר ותנו צדקה

רבי מאיר הבטיח עוד בחייו כי מי שיעזור לעניים יזכה לישועה דרך תפילה בשמו. הוא נקבר בטבריה, סמוך לכנרת, כשבקשתו הייתה להיקבר בעמידה לקראת תחיית המתים - אז יהיה נכון לקום. כדי לקיים את הסגולה ביום פטירתו יש להדליק נר לזכותו של הצדיק ולשים צדקה בקופה. בנוסף, אמרו את המשפט "אלהא דמאיר ענני" שלוש פעמים ובקשו שיהא מליץ יושר בעבורכם לפני הקב"ה.