ישראל התברכה במאות מיני ציפורים המופיעים בה, חלקם בעונות הנדידה, חלקם בעונת החורף או הקיץ, ורבים מהם נשארים איתנו כל השנה. אחת הציפורים המיוחדות והיפות בישראל היא הזהבן המחלל, ציפור מרהיבה שנודדת בעיקר דרכנו בדרכה לאירופה ובחזרה ממנה, כשמספר זוגות נותרות באופן קבוע לקנן, בעיקר בעמק החולה.
למרות הצבעים העזים: קשה לצפות בזהבן
הזהבן היא ציפור פחות מוכרת, מכיוון שלא קל לצפות בה, בשל העובדה שהיא לרוב מצויה בצמרות עצים. למרות הצבעים העזים של הזכרים, קשה לאתר אותה כשהיא מסתתרת בעלווה הירוקה. חוץ מהצהוב העז והמרשים של הזכרים, יש להם גם פס שחור עבה סביב העין וכנפיים שחורות. לנקבות צבעים עדינים וירקרקים יותר.

הזהבן המחלל בעלת תפוצה רחבה, והיא מקננת באזורים נרחבים של אירופה ומרכז אסיה. בחורף היא נודדת דרומה לאפריקה ולדרום אסיה. בישראל היא חולפת מצויה למדי בכל אזורי הארץ, והיא מקננת נדירה בצפון, בעיקר בעמק החולה.