בשעה 20:00 הערב (ב') נשמעה צפירה באורך דקה ברחבי הארץ לזכר 25,648 חללי צה"לופעולות האיבה. מיד לאחר הצפירה, נפתח טקס הדלקת נר הזיכרון ברחבת הכותל המערבי בירושלים, במעמדם של נשיא המדינה יצחק הרצוג, שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר. צפו בשידור החי מהטקס
"מלחמה היא רגע גורלי"
נשיא המדינה הרצוג התייחס לכך שמדינת ישראל עודנה נמצאת במלחמה. "מלחמה היא רגע גורלי, מבחן לאומי", אמר הרצוג. "ואנו כאומה נדרשים לעמוד בו בצורה מפעימה - ונוסיף לעמוד בו". הרצוג סיים את דבריו בכך שאמר כי "הגיע תורו של דור המלחמה להעז ולחלום על היום שאחריה. מגיע לו שיר של תקווה".
הרמטכ"ל זמיר בחר להתייחס לסוגיית השותפות בנטל, וציין כי "כדי להגשים את החזון, נדרשת מאיתנו כעם, מכל חלקי העם, שותפות עמוקה במשימת הביטחון ונשיאה בנטל מתוך למידה והשתנות". הוא התייחס גם לסוגייה האיראנית, ואמר: "נמשיך לעמוד על המשמר. לא נאפשר לאיראן לממש את שאיפותיה ונבטיח את נצח ישראל".
בבית יד לבנים בירושלים נערך מוקדם יותר היום הטקס לפתיחת אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, שם השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית וכן ראש העיר ירושלים משה ליאון.
"הפצע עמוק מן הזמן"
במהלך הטקס פנה ראש הממשלה למשפחות השכולות ואמר: "הפצע עמוק מן הזמן, הזמן חולף אך אינו משכיח את רגע הבשורה שאין מרה ממנה. על כך שאהובי נפשנו אינם עוד בחיים, כך הרגשתם אתם בכל בית ומשפחה, כך הרגשנו אנחנו, הוריי ואני ואחי הצעיר עידו, בנפול אחי יוני. יום הזיכרון ספוג צער כבד, ובו בזמן הוא עוגן של יחד מלכד".

אמש, עדכן משרד הביטחון כי מיום הזיכרון אשתקד נוספו 147 חללים למניין הנופלים, ו-47 נכי כוחות הביטחון נפטרו והוכרו כחללי מערכות ישראל. עוד צוין כי החל משנת 1860 ועד היום עומד מניין חללי מערכות ישראל על 25,648 נופלים, כאשר הנתון כולל את גם רס"ל לידור פורת ורס"ב ברק כלפון ז"ל, שנפלו בסוף השבוע האחרון בדרום לבנון, וכן שני חללים נוספים שנפלו בנסיבות שאינן מבצעיות.