בעוד יחידות צה״ל נערכות לטקסי יום הזיכרון ויום העצמאות, הערב (א') פורסם בחדשות 13 כי חטיבת החשמונאים החרדית לא תיקח חלק בטקסים – ואף לא תציין את יום העצמאות במסגרת פעילותה. במקום זאת, החיילים יישלחו לפעילות מבצעית. לפי הדיווח, ההחלטה התקבלה מתוך ניסיון למנוע חשיפה של החיילים לתכנים ולסמלים ציוניים, הנחשבים לא מקובלים על חלקים מהציבור החרדי.

אלא שכאן לא עוצרים הדיווחים החריגים לקראת יום העצמאות. עוד דווח כי שני חיילים מהחטיבה, שזכו בעיטור בית הנשיא, לא ישתתפו בטקס הרשמי בשל מגבלות הנוגעות לשירת נשים. במקום זאת, ייערך עבורם טקס נפרד בנוכחות נשיא המדינה והרמטכ״ל, במועד אחר.
המטרה - שיישארו חרדים
כזכור, חטיבת החשמונאים פועלת תחת ההתחייבות המרכזית שמי שנכנס כחרדי יסיים את שירותו כחרדי, תוך יצירת מעטפת צבאית המותאמת באופן מלא לאורח החיים ההלכתי. הקפדה זו באה לידי ביטוי בהפרדה מגדרית מוחלטת בכל שטחי הפעילות, אספקת מזון בכשרות למהדרין בלבד, וקביעת זמנים מוסדרים לתפילות ושיעורי תורה כחלק בלתי נפרד מסדר היום.
לצד אלו, החטיבה מקיימת סביבה נקייה מטכנולוגיה שאינה מסוננת (ללא סמארטפונים) ודורשת מחייליה חתימה על אמנת התנהגות הכוללת שמירה על מראה חרדי ושיח הולם, כאשר כלל התהליכים מלווים מקרוב על ידי רבנים כדי להבטיח שירות קרבי משמעותי מבלי להתפשר על זהותם הדתית של הלוחמים.