איראן נסוגה וחוסמת שוב את מיצר הורמוז; כוח קומנדו בפעולה דרמטית בלבנון

איראן הודיעה על סגירת מיצר הורמוז מחדש וזאת לאחר שטראמפ סירב לשחרר את המצור האמריקאי | לבנון: במבצע קומנדו רגע לפני הפסקת האש צה"ל השתלט על הרכס הקריטי בדרום לבנון | סיכום חדשות השבת

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/04/26 19:51 א באייר התשפו | עודכן בתאריך 18/04/26 21:57

איראן נסוגה וחוסמת שוב את מיצר הורמוז; כוח קומנדו בפעולה דרמטית בלבנון
ספינות קרב במצר הורמוז, צילום: somkanae sawatdinak,Shutterstock

כשנראה היה שארצות הברית ואיראן מתקרבות להסכם סופי התרחשה היום (שבת) דרמה כאשר השלטון בטהרן הודיע על סגירה מחדש של מיצר הורמוז למעבר ספינות וזאת לטענתם בשל סירובו של טראמפ לשחרר את המצור האמריקאי. על פי מספר דיווחים כוחות של משמרות המהפכה ירו לעבר שתי ספינות שניסו לעבור את המיצר.

מנגד, הנשיא האמריקאי מביע ביטחון מלא בהגעה להסכם בקרוב. "אנחנו מנהלים שיחות טובות מאוד. זה מתקדם בצורה טובה מאוד. הם ניסו קצת להתחכם, לסגור את המצרים שוב כפי שניסו לאורך השנים, אבל הם לא יכולים לסחוט אותנו", אמר. הוא הוסיף: "אנחנו מדברים איתם, ונוקטים בקו קשוח". לפי טראמפ, עדכון נוסף צפוי "עד סוף היום".

מבצע "עיט": כוחות קומנדו השתלטו על רכס קריטי בדרום לבנון

צה"ל חושף מבצע צבאי של כוחות מיחידה מיוחדת שנחתו דקות ספורות לפני כניסת הפסקת האש לתוקף ברכס הכריסטופני. הכוחות נחתו בלב רכס הכריסטופני שבדרום לבנון וביססו את פעילותם במרחב. על המבצע שאושר על ידי הרמטכ״ל פיקדו מפקד חיל האוויר ומפקד פיקוד הצפון.

הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר מפקרדים על מבצע "עיט"
הרמטכ"ל ומפקד חיל האוויר מפקרדים על מבצע "עיט", צילום: דובר צה"ל