כ-79 אלף עובדי מטא צפויים לקבל בקרוב גישה לכלי חדש מבוסס בינה מלאכותית, שיאפשר להם לקיים אינטראקציה עם כפיל דיגיטלי של מנכ"ל החברה מארק צוקרברג. לפי הדיווח, ההטמעה של הכלי מגיעה על רקע אפשרות להתפתחויות נוספות בתהליכי הפיטורים בחברה, כך פורסם ביפננשיאל טיימס.
החיקוי יחשוב ויראה כמו צוקרברג
המערכת החדשה, המכונה בציבור גם צוקרברג 2.0, מבוססת על סוכן בינה מלאכותית הכולל גם עותק חזותי של המנכ"ל המתואר כ"פוטו-ריאליסטי". על פי הדיווח, המודל מאומן לחקות את דפוסי ההתנהגות של צוקרברג, כולל המניירות שלו, טון הדיבור ואף הקול.
במטא מתארים את מטרת המהלך כניסיון לחזק את תחושת החיבור של העובדים להנהלה, בין היתר באמצעות מערכת שנועדה"להרגיש מחוברים יותר לצוקרברג, ואף להציג לעובדים את מחשבותיו העדכניות על אסטרטגיות החברה. לפי הדיווח, המיליארדר בן ה 41 מעורב באופן אישי בפיתוח התחום ומשקיע בין חמש לעשר שעות בשבוע בכתיבת קוד.
הפרויקט כבר מעורר שיח נרחב ברשתות החברתיות, בעיקר סביב יוזמת ה"צוקי הדיגיטלי". משתמשים ברשת X התייחסו לכך באירוניה, בין היתר עם האמירה "השימוש בגרסת ה AI של צוקרברג הוא כנראה פחות מוזר מאשר אינטראקציה עם הגרסה האמיתית", וכן "זה נשמע כמו סרט אימה. אתה בעבודה אבל עכשיו אתה צריך לאשר את כל ההחלטות מול צוק-רובוט".
בנוסף ליוזמה זו, במטא עובדים גם על מודל פנימי נוסף המכונה "CEO agent" שנועד לסייע לצוקרברג עצמו בניהול עבודתו. במקביל, לפי הדיווח, החברה מתכננת להשקיע עד 135 מיליארד דולר בשנה הנוכחית לצורך האצת פיתוח פרויקטי הבינה המלאכותית שלה.