חברי כנסת ממפלגות הקואליציה פנו הערב (א') לשרי הקבינט בדרישה לדחות את הצעת המטכ"ל ולקבוע שלושה יעדים ברורים למלחמה בלבנון: סילוק חיזבאללה מלבנון, הקמת קו גבול ביטחוני חדש על גדות הליטני ומעבר לו באזור אצבע הגליל ופינוי מוחלט מאוכלוסייה של השטח מדרום לליטני.
"זו תהיה החמצה היסטורית ואסטרטגית"
"התדרוך לעיתונאים של אלוף פיקוד צפון מלמד כי הפיקוד הבכיר במטכ"ל מעוניין בהגבלת יעדי המלחמה ובהסתפקות בהחזקת רצועה צרה של קילומטרים בודדים מלבד מצפון לגבול. אם חס וחלילה יוגדרו כך יעדי המלחמה, זו תהיה החמצה היסטורית ואסטרטגית", תקפו הח"כים.
"כיבוש ושליטה מלאה עד הליטני ומעבר לו בגזרה המזרחית, יהוו מנוף אמיתי מול ממשלת לבנון לסילוקה של איראן וגרורותיה ועשוי להביא לשקט לטווח ארוך. מדובר בקו גבול קצר יותר, בטוח יותר ויעיל יותר מהגבול הנוכחי ומחובתנו להציב את כוחות צה"ל בקו זה", הוסיפו הח"כים.