מערך הסייבר הלאומי בקריאה דחופה: "תחליפו סיסמא"

במערך הסייבר מזהירים מהצפת הודעות קודי אימות ללא בקשה, תופעה שמקורה בגורמים עוינים המנצלים מערכות לגיטימיות, מדגישים כי אין מדובר בפריצה אך קוראים להימנע מהזנת קודים ולנקוט באמצעי זהירות

חדשות כיפה חדשות כיפה 31/03/26 13:12 יג בניסן התשפו

מערך הסייבר הלאומי בקריאה דחופה: "תחליפו סיסמא"
מערך הסייבר מזהיר, צילום: shutterstock

במערך הסייבר הלאומי מזהירים מפני תופעה חדשה שבה משתמשים מקבלים עשרות הודעות עם קודי אימות לטלפון הנייד, למרות שלא ביקשו זאת. לפי המערך, מדובר בגל של הצפת הודעות שמנצל מערכות לגיטימיות לשליחת קודים, ולא בפריצה לחשבונות עצמם.

איך נזהרים?

לא מדובר בהשתלטות על החשבון. על פי גורמי המקצוע, מאחורי התופעה עומדים גורמים עוינים שמזינים מספרי טלפון למנגנוני אימות באתרים ואפליקציות, וכך גורמים לשליחה רציפה של הודעות. ברוב המקרים מדובר בהטרדה בלבד ולא בניסיון השתלטות, אך יש להיזהר במיוחד מהזנת הקודים באתרים לא מוכרים.

במערך מדגישים כי אין לשתף קודי OTP עם אף גורם, גם לא עם מכרים, וכי מומלץ להימנע מהזנת קוד שלא התבקשתם להזין. כאמצעי זהירות ניתן להחליף סיסמאות דרך כניסה ישירה לחשבונות, לוודא גישה תקינה ולהפעיל אימות דו שלבי, במיוחד בשירותי מייל. עוד נמסר כי קבלת הקוד לבדה אינה מאפשרת גישה לחשבון, אך הזנתו באתר מתחזה עלולה לסכן את המשתמש. במקרה שההודעות נמשכות, ניתן לפנות לחברת הסלולר או למוקד 119 של מערך הסייבר הלאומי.