יממה לאחר שהמליץ לוועדה הרשמית לבחור בשרה נתניהו להשיא משואה בטקס יום העצמאות, ויצר סערה ברשתות החברתיות - הסביר היום (ה') חבר הכנסת ששון גואטה ממפלגת "הליכוד" מדוע, לטענתו, היא ראויה להישג החגיגי. "מה היא לא עשתה?", שאל, והוסיף: "במשך השנים, כאשתו של ראש הממשלה, היא לא עזבה לרגע את הציבור. היא המשיכה להיות פסיכולוגית ולטפל".
"שרה נתניהו שותפה לכל ההצלחות"
המגישים, ברק סרי ואלי אוחנה, הקשו על גואטה וטענו כי אולי הוא ביצע את המהלך בעקבות הפריימריז המתקרבים. הוא הכחיש, והוסיף להסביר מדוע לטענתו היא ראויה להשיא משואה: "שרה נתניהו שותפה מלאה לכל ההצלחות של ראש הממשלה, שהוא משנה את המזרח התיכון". עוד שיתף: "מאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה".
במכתב ששלח אתמול לוועדה לבחירת משיאות ומשיאי המשואות ביום העצמאות, כתב גואטה: "תפקידה כמשענת נפשית וערכית לראש ממשלת ישראל בעתות מלחמה ומשבר הוא נכס אסטרטגי ליציבות המדינה. עמידתה כ'צוק איתן' לצידו של מקבל ההחלטות הגורליות ביותר מהווה תרומה ישירה לביטחון הלאומי".