מרגיע: עמית סגל סיפר את האמת על הדיווח שהלחיץ את כולם

דיווח על מחסור במיירטים בישראל, שפורסם ברויטרס ובאתרים אמריקאיים נוספים, עורר סערה ברשתות. עמית סגל טען כי מקורו באתר סמפור האנטי ישראלי, בעוד גם בדיווח עצמו מצוין שארה"ב צפתה מראש את המצב

חדשות כיפה חדשות כיפה 15/03/26 07:57 כו באדר התשפו | עודכן בתאריך 15/03/26 09:05

מרגיע: עמית סגל סיפר את האמת על הדיווח שהלחיץ את כולם
עמית סגל, צילום: Hadas Parush/Flash90

ישראל עדכנה את וושינגטון במהלך השבוע שהיא מתמודדת עם מחסור חמור במיירטים, בזמן שהמלאי שלה ממשיך להידלדל, כך דווח אתמול (שבת) ברויטרס ובעוד מספר אתרים אמריקאים. מטבע הדברים, הדיווח הזה עורר בהלה רבה ברשתות החברתיות בישראל, אך הפרשן הפוליטי עמית סגל ניסה להסביר מה עומד מאחורי הדיווח.

עמית סגל מסביר

בעמוד הטלגרם שלו, הסביר סגל מי אחראי על הדיווח הזה: "הדיווח נשאב מסוכנות הידיעות האנטי מערבית ואנטי ישראלית סמאפור" הוא כתב, ועוד לפני כן כתב כי רויטרס מסייגת את עצמה בדיווח. סגל הדגיש: "רק בשביל הפרופורציה".

בדיווח עצמו אגב, נמסר כי ארה"ב מודעת ליכולת הנמוכה של ישראל מזה חודשים: "זה משהו שציפינו לו וחזינו מראש" אמר. אותו גורם הדגיש בפני סמפור כי ארה"ב אינה סובלת ממחסור דומה במיירטים משלה. לא ברור אם ארה"ב תבקש למכור או לחלוק ממלאי המיירטים שלה עם ישראל.