דיווח חריג: ארה"ב פינתה עשרות עובדים מהשגרירות שלה בלבנון

על רקע איומים איראניים והיערכות אמריקנית לאפשרות של עימות, שגרירות ארצות הברית בלבנון פינתה עשרות עובדים מביירות. במקביל, המחאות בטהראן מתחדשות והמתיחות באזור גוברת

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/02/26 14:11 ו באדר התשפו | עודכן בתאריך 23/02/26 16:42

דיווח חריג: ארה"ב פינתה עשרות עובדים מהשגרירות שלה בלבנון
מטוס ממריא בשדה התעופה בביירות, צילום: Leonid Andronov,Shutterstock

בזמן שהעיניים נשואות לטהראן ולשיחות הגרעין בז'נבה, מהלך שקט בביירות מעורר סימני שאלה. הערוץ הלבנוני LBCI דיווח כי שגרירות ארצות הברית בלבנון פינתה בימים האחרונים עשרות מעובדיה דרך נמל התעופה הבינלאומי רפיק אל-חרירי, במהלך שהוגדר כאמצעי זהירות על רקע התפתחויות אזוריות צפויות.

לפי הדיווח, הפינוי נוגע לעשרות עובדים, אך לא נמסרו פרטים על היקפו המדויק או על משך הזמן הצפוי. ככל הנראה המהלך מגיע בעקבות חשש שחיזבאללה יצטרפו למערכה במידה וארצות הברית תתקוף באיראן - מה שיוביל למערכה רחבה נגד ישראל על אדמת לבנון.

גל המחאות התחדש

הפינוי מתרחש במקביל לגל מחאות מחודש באוניברסיטאות בטהראן. ביום השלישי להפגנות, שנחשבות למשמעותיות ביותר מאז דוכא גל המחאה הקודם, נשמעו קריאות חריפות נגד המשטר ונגד המנהיג העליון עלי חמינאי. חלק מהמפגינים אף הניפו את דגלי שלטון השאה וקראו לשובו של בנו הגולה.

חמינאי על הכוונת

חמינאי על הכוונת, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

באוניברסיטאות שונות תועדו גם הצתות של דגל הרפובליקה האסלאמית, בעוד שבתקשורת הרשמית באיראן הציגו מנגד הפגנות תמיכה במשטר ואף תיעוד של הצתת דגל ארצות הברית. על פי דיווחים, נרשמו עימותים בין הצדדים וטענות לאלימות מצד מיליציית הבסיג'.

באיראן מאיימים: "נגיב בעוצמה"

במקביל, משרד החוץ האיראני הזהיר כי טהראן תגיב "בעוצמה" על כל תקיפה, זאת לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי הוא שוקל מתקפה "מוגבלת" במטרה להפעיל לחץ על איראן בשיחות הגרעין. הצדדים צפויים להיפגש שוב ביום חמישי בז'נבה, בניסיון נוסף להגיע להבנות, חרף הפערים העמוקים.

לצד זאת, הודו קראה לאזרחיה לעזוב את איראן, כשההערכה היא שכעשרת אלפים הודים שוהים במדינה. צירוף האירועים - מחאות פנימיות, איומים פומביים ופינוי כוח אדם אמריקני מלבנון - מצייר תמונה אזורית נפיצה במיוחד, רגע לפני הכרעה דיפלומטית אפשרית.