נחת בישראל, סירב לצאת מנתב"ג והאשים שעוכב: טאקר קרלסון מעורר סערה

איש התקשורת האמריקני טאקר קרלסון סיים את ביקורו בירדן עם ביקור בזק בישראל, כדי לראיין את השגריר מייק האקבי בשדה התעופה. למרות שהוא מרבה לעסוק בהאשמות נגד ישראל, הוא לא הסכים לצאת מנתב"ג. קרלסון אף האשים את הרשויות בכך שעוכב, אולם בישראל מכחישים וטוענים כי עבר תשאול שגרתי

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/02/26 08:39 ב באדר התשפו | עודכן בתאריך 19/02/26 09:13

נחת בישראל, סירב לצאת מנתב"ג והאשים שעוכב: טאקר קרלסון מעורר סערה
טאקר קרלסון לא יצא מנתב"ג, צילום: Shutterstock, flash 90, CANVA

טאקר קרלסון, איש תקשורת עצמאי ומוביל בארה"ב, שפיתח בשנים האחרונות אובססיה לישראל, סיים ביקור בירדן שכל תכליתו הייתה, לדבריו, העלאת המודעות ל"דיכוי הנוצרים" בישראל וברשות הפלסטינית - ובפועל כלל גם ביקורת חריפה על ישראל שרבים כבר מגדירים כאנטישמיות. את ביקורו, שאותו הגדיר כ"ביקור בארץ הקודש", החליט לסיים בביקור בזק בישראל כדי לראיין את שגריר ארה"ב בישראל, מייק האקבי, המחזיק בעמדות הפוכות משלו בכל הנוגע לישראל. למרות שישראל היא אחד מנושאי הסיקור המרכזיים שלו, קרלסון לא הסכים לצאת מנתב"ג, שם קיים את הראיון, אך הספיק לעורר סערה לאחר שטען כי עוכב על ידי משטרת הגבולות.

בשנים האחרונות פיתח אובססיה לישראל ומפיץ קונספירציות אנטישמיות

בישראל מיהרו להגיב להאשמות, ורשות שדות התעופה הבהירה כי קרלסון ופמלייתו לא עוכבו, אלא עברו תשאול שגרתי בטרקלין ה-VIP, בחדר נפרד, כדי לשמור על פרטיותו. המרואיין שלו, שגריר ארה"ב בישראל מייק האקבי, הגיב גם הוא לדבריו של קרלסון ודחה אותם: "כל מי שנכנס/יוצא מישראל (כל מדינה לצורך העניין) עובר בדיקת דרכונים ונשאלים באופן שגרתי שאלות אבטחה. אפילו אני שנכנס/יוצא עם דרכון דיפלומטי וויזה דיפלומטית".

בנט התפוצץ על קרלסון: "מדובר במתחזה"

הסערה גררה גם תגובות מישראל, ונפתלי בנט תקף את איש התקשורת בחריפות: "טאקר קרלסון הוא פחדן. האיש שבשנתיים האחרונות מפיץ שקרים על ישראל נחת היום בנמל התעופה בן גוריון, הצטלם במהירות באזור הלוגיסטי, וצייץ את התמונה כדי ליצור מצג כאילו הוא באמת נמצא בישראל, כך שבהמשך יוכל לטעון שהוא עיתונאי רציני שסייר בארץ. בפועל, הוא אפילו לא דרך במדינה. לאחר מכן המציא סיפור שלפיו הוטרד כביכול על ידי גורמי הביטחון שלנו, דבר שלא התרחש, התלונן על כך, חזר למטוס הפרטי והמריא. בפעם הבאה שהוא מדבר על ישראל כאילו הוא מומחה גדול, כדאי לזכור שמדובר במתחזה.

טאקר קרלסון, טראמפ ומרג

טאקר קרלסון, טראמפ ומרג'ורי טיילור גרין צילום: L.E.MORMILE,Shutterstock

נותן במה לאנטישמים בפלטפורמות שלו

קרלסון, שעד לא מזמן נחשב מקורב לטראמפ, ספג ביקורת מהנשיא לאחר שהביע עמדות נגדו; בעקבות זאת תקף אותו טראמפ בחריפות לאחרונה. עם זאת, הוא עדיין נחשב מקורב לסגן הנשיא, ג'יי די ואנס, שמקפיד שלא לגנות את דבריו של קרלסון, למרות הבוטות שלו כלפי ישראל. קרלסון, שבעבר שימש מגיש בפוקס ניוז, פוטר ב-2023 ומאז מנהל רשת תקשורת עצמאית עם מיליוני עוקבים.

עוד לפני פיטוריו נעשה קרלסון ביקורתי כלפי ישראל, והסנטימנט האנטי-ישראלי שלו התעצם לאחר שבעה באוקטובר. מאז הוא מרבה לגנות את ישראל, מאשים אותה ברצח עם בעזה, ברדיפת נוצרים ובהפצת קונספירציות - אותן הוא מציג בצורה אלגנטית. אף שקרלסון נזהר מלהתבטא בחריפות יתרה נגד יהודים, הוא מעניק בפודקאסטים שלו במה רחבה לאנטישמים מוצהרים כמו ניק פואנטס, תוך שהוא "רק שואל שאלות" ואינו מקשה עליהם.