פעילים של תנועת "עורי צפון", אשר פועלת בדרישה לחדש את ההתיישבות היהודית בלבנון, חדרו היום (ה') לשטח לבנון וערכו לפני זמן קצר נטיעות מעבר לגדר. הפעילים דורשים לחדש את ההתיישבות היהודית בלבנון הן לצורך תיקון היסטורי והן לצורכי הגנה על תושבי הצפון. הפעילים חצו את הגדר, באזור היישוב יראון, והם עורכים כעת נטיעות עצים בתוך שטח לבנון.
חצו את הגדר ללבנון וערכו נטיעות
אנה סלוצקין, מראשי עורי צפון אמרה: "הגענו לפה היום, לטעת עצים ולהכות שורש באדמת ארצנו, ללא קשר לגדרות. מדינת ישראל חייבת לחדש את ההתיישבות בלבנון, זה נכון היסטורית, זה נכון ביטחונית וזה נכון ערכית". פעילות הנטיעות מגיעה לאחר שבחודשים האחרונים שיגרו הפעילים מכתבים לרמטכ"ל, לשר הביטחון ולראש הממשלה. בין השאר הזהירו אנשי תנועת עורי צפון מפני חזרת חיזבאללה לגבול.
עורי צפון בלבנון צילום: תנועת עורי צפון
מהארגון נמסר: "דרום הלבנון הינו חלקת מנחלת אבותינו, בו התקיימה התיישבות יהודית במשך אלפי שנים. על מנת להבטיח את ביטחון תושבי הצפון יש לקדם בניית התיישבות אזרחית בדרום הלבנון, בסמוך למוצבי צה"ל. רק שילוב של שליטה צבאית בכל דרום לבנון והתיישבות אזרחית יביא לביטחון מלא בגבול הצפון".
צה"ל: שני חשודים חצו את גדר הגבול
דובר צה"ל גינה את האירוע ומסר: "מוקדם יותר היום, תצפיות צה"ל זיהו התקהלות של כ-20 אזרחים ישראלים במרחב הגבול של מדינת ישראל עם לבנון. במהלך ההתקהלות, שני חשודים חצו את גדר הגבול במרחב יראון. כוחות צה"ל עצרו את החשודים, החזירו אותם לשטח מדינת ישראל והם הועברו להמשך טיפול משטרת ישראל". צה"ל הוסיף כי מדובר באירוע חמור המהווה עבירה פלילית המסכנת את האזרחים ואת כוחות צה"ל.