הרב יעקב מדן תקף היום (א') בחריפות את אורח החיים הכלכלי של המגזר החרדי, וטען כי הוא מטיל נטל כבד על המדינה. לדבריו, "משפחה חרדית ממוצעת מקבלת מן המדינה כחמשת אלפים שקל יותר ממה שהיא נותנת למדינה", בעוד שמשפחה שאינה חרדית "נותנת למדינה כשבעת אלפים שקל בממוצע יותר ממה שהיא מקבלת". לדבריו, "הם עושים את זה למדינה שנאבקת על חייה" וטען כי הם בוחרים בעוני ברצון. את הדברים אמר לערוץ משב מבית ארגון צהר.
"תלמידי החכמים האלה מפילים את עצמם על הציבור בעל כורחו של הציבור"
בהמשך הזכיר הרב כי "מחצית מהגברים החרדים אינם עובדים", וטען כי במציאות הנוכחית "תלמידי החכמים האלה מפילים את עצמם על הציבור בעל כורחו של הציבור". לדבריו, מצבה הכלכלי של ישראל אינו עניין שולי אלא תנאי לעצם קיומה, וכי "המדינה נאלצת לחסוך בזה בגלל התמיכה שאנחנו מדברים עליה בלימוד תורה". בשל כך אמר כי "זה מעלה שאלות גדולות מאוד על משמעות של הלימוד תורה הזה כאשר קיום התלמוד תורה בעקבותיו מעלה, כאמור, את הבעיה".
בסיום דבריו קרא הרב מדן לשינוי גישה ולשילוב בין לימוד תורה לעבודה, כך שאנשים "יוכלו לתרום למדינה, להיות חלק מן החברה". לדבריו, ניתן לשלב לימוד תורה משמעותי עם רכישת מקצוע ועבודה בהיקף מצומצם, כך שהלומדים יוכלו לפרנס את משפחתם ולתרום למדינה. "אני מכיר אנשים שעושים את זה. אני חושב שזה בסופו של דבר הפתרון הנכון לכך שאנשים לא רק ילמדו תורה, אלא גם יקיימו אותה", סיכם.