אחרי החשיפה של עמית סגל - נתניהו לא האמין שזה יקרה לו | סקר מנדטים

גוש תומכי נתניהו רושם עלייה ומתייצב על 50 מנדטים למול 57 של האופוזיציה. במידה והתוכנית של איזנקוט - שנחשפה על ידי עמית סגל -לשעבר תצליח, איחוד של שלושת ראשי המפלגות לא ישתלם לאופוזיציה, ואף יפגע בה במנדט אחד

חדשות כיפה חדשות כיפה 30/01/26 11:39 יב בשבט התשפו

אחרי החשיפה של עמית סגל - נתניהו לא האמין שזה יקרה לו | סקר מנדטים
ראש הממשלה נתניהו | , צילום: Tomer Appelbaum/POOL

למרות שבסקר הקודם הם חזו לגוש מתנגדי נתניהו עלייה בכמות המנדטים, הסקר שפורסם הבוקר (ו') ב"מעריב" כבר לא חוזר על אותה הטענה, אלא להיפך - לפי הנתונים שפורסמו, גוש תומכי נתניהו מתחזק במנדט ומתייצב על 50 מנדטים למול 57 של מתנגדיו, ללא המפלגות הערביות.

נתניהו

המרוויח הגדול - נתניהו, צילום: פלאש 90, יונתן סינדל

נתון מעניין העולה מהסקר הוא שחיבור משותף של איזנקוט, בנט ולפיד - חיבור שהוצע לאחרונה על ידי הרמטכ"ל לשעבר, ונחשף על ידי העיתונאי עמית סגל - לא מועיל לגוש ואף מוריד לו מנדט אחד, כאשר מפלגה משותפת כזו מקבלת 37 מנדטים, והמנדט המיותר הולך לליכוד.

תיקו של מפלגות

לפי הסקר, במצב הקיים "הליכוד" של נתניהו מתחזקת ועומדת על 27 מנדטים, כאשר אחריה ברשימה נמצאת מפלגת "בנט 2026" של ראש הממשלה לשעבר עם 22 מנדטים. הרשימה המשותפת החדשה של המפלגות הערביות היא המפלגה השלישית בגודלה עם 13 מנדטים, ואחריה "ישר!" של הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט שעומדת על 10 מנדטים.

אחרי איזנקוט, נמצאות שתי מפלגות אופוזיציה נוספות - "הדמקורטים" של יאיר גולן ו"ישראל ביתנו" של אביגדור ליברמן - עם תיקו 9 מנדטים כל אחת. ש"ס ו"עוצמה יהודית" נמצאות אף הן בתיקו עם 8 מנדטים לכל מפלגה, ואחריהן תיקו נוסף, הפעם של "יש עתיד" ו"יהדות התורה", כאשר כל אחת מהן משיגה 7 מנדטים. מפלגות "המילואימניקים" של יועז הנדל, "כחול לבן" של בני גנץ ו"הציונות הדתית" של סמוטריץ' לא עוברות את אחוז החסימה.