הזוי: הבידוק במעבר רפיח יתבצע על ידי עזתים

מערכת הביטחון השלימה את ההכנות עבור פתיחת מעבר רפיח, פעולה שתתבצע בקרוב. בניגוד לנאמר בעבר, לא יתבצע במקום בידוק ישראלי, אלא על ידי משלחת של האיחוד האירופי ועל ידי עזתיים מקומיים

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/01/26 09:15 י בשבט התשפו | עודכן בתאריך 28/01/26 09:23

הזוי: הבידוק במעבר רפיח יתבצע על ידי עזתים
מעבר רפיח, צילום: Oren Cohen,Flash90

עם החזרתו של החלל החטוף רן גואילי ז"ל לקבורה בישראל, מערכת הביטחון סיימה את ההיערכות לפתיחת מעבר רפיח, וההערכה היא שהמהלך ייצא לפועל בימים הקרובים, ייתכן שכבר מחר (ה'), כך פורסם הבוקר בגל"צ.

מעבר יותנה באישור מצרי, לא יתקיים בידוק ישראלי

לראשונה זה כמעט שנתיים, המעבר צפוי להיפתח לתנועת אזרחים גם אל תוך רצועת עזה, ולא רק ליציאה ממנה. על פי המתווה שנקבע, כל מי שיבקש להיכנס או לצאת מהרצועה יחויב באישור מצרי, כאשר קהיר תעביר את רשימות השמות לבדיקת גורמי הביטחון בשב"כ.

ביציאה מהרצועה לא יתקיים בידוק ביטחוני ישראלי, וזאת בניגוד להצהרות שנשמעו אמש. הבידוק יבוצע על ידי משלחת של האיחוד האירופי ובסיוע עזתים מקומיים הפועלים מטעם הרשות הפלסטינית. ישראל תעקוב אחר התהליך מרחוק, כאשר איש מערכת הביטחון ישב בחמ"ל ויפקח על ה"קרוסלה" שדרכה מתבצעת היציאה למצרים. באמצעות מערכות זיהוי פנים וכפתור שליטה מרחוק, תתאפשר פתיחה או סגירה מיידית של המעבר במקרה של ניסיון להוציא אנשים שלא קיבלו אישור.

לעומת זאת, הכניסה לרצועת עזה תתבצע תחת נהלים מחמירים יותר ותכלול מנגנון בידוק ישראלי מלא. כל מי שייכנס דרך מעבר רפיח יועבר לעמדת צה"ל, שם יוצבו מכונות שיקוף ומגנומטרים, והבדיקה תתבצע באופן פרטני כולל זיהוי פנים. רק לאחר השלמת התהליך יורשו הנכנסים להמשיך מעבר ל"קו הצהוב" אל השטח שבשליטת חמאס.