ראש הממשלה נתניהו התייחס הערב (ב') ל"מועצת השלום" שאמורה לנהל את רצועת עזה ביום שאחרי המלחמה ולהכנסת של שני נציגים מקטאר ומטורקיה לוועד המנהל, למרות העמדה הישראלית. נתניהו אמר כי "חיילים טורקיים וחיילים קטאריים לא יהיו ברצועה. יש ויכוח. אני שם אותו על הבמה. אפשר להתווכח, אפשר לחדד את עמדתנו. אפשר להגיע להסכמות. זה לא פוגע בקשר שלי עם הנשיא טראמפ. אני מסוגל לעמוד על דעתי כשצריך".
"חיילים טורקיים וחיילים קטאריים לא יהיו ברצועה"
יאיר לפיד תקף את נתניהו במליאה: "יש שתי אפשרויות או שהסכמת מאחורי גבינו שטורקיה, קטאר והרש"פ יהיו בעזה, או שטראמפ לא סופר אותך ממך. מה שקרה באמת הוא שטראמפ הבין את מנגנון ההפעלה שלך, הוא הבין שאתה בשנת בחירות ומפחד להפסיד. הגעת לתוצאה הכי גרועה שאפשר".
נזכיר כי במהלך סוף השבוע האחרון נשיא ארה"ב טראמפ פרסם את חברי מועצת השלום והוועד המנהל של הרצועה, ובניהם נמצאים שני בכירים מקטאר ומטורקיה. לשכת רה"מ טענה כי "ההכרזה על הרכב הועד המנהל של עזה, שכפוף לועידת השלום, לא תואמה עם ישראל ומנוגדת למדיניותה".