בסופו של שבוע פוליטי מתוח, שהתאפיין בעימותים חריפים בתוך שורות האופוזיציה בעקבות קמפיין חדש שהוביל שר הביטחון לשעבר בני גנץ, מצליח ראש הממשלה בנימין נתניהו לרשום התחזקות נוספת. סקר מנדטים חדש שפורסם הערב (ה') בעיתון "היום" מציב את הליכוד במקום הראשון עם 27 מנדטים, עלייה של שני מנדטים בהשוואה לסקר הקודם. גם בגזרת הגושים נרשמה התחזקות, כאשר גוש נתניהו עומד כעת על 53 מנדטים, לעומת 50 בלבד בסקר הקודם. מנגד, מפלגת הציונות הדתית אינה עוברת השבוע את אחוז החסימה.
הליכוד זינק ב-2 מנדטים, הקואליציה עלתה ב-3 מנדטים
בחלוקת המנדטים לפי מפלגות, הליכוד מוביל עם 27 מנדטים, אחריו מפלגתו של נפתלי בנט עם 23. ש"ס מדורגת שלישית עם 10 מנדטים, ובמקום הבא שלוש מפלגות חולקות מספר זהה של 9 מנדטים כל אחת: הדמוקרטים, עוצמה יהודית וישר! עם איזנקוט. יש עתיד מקבלת 8 מנדטים, יהדות התורה 7, וחד"ש תע"ל ורע"מ סוגרות את הרשימה עם 5 מנדטים כל אחת.
נזכיר כי מפלגת "כחול לבן יצאה השבוע בקמפיין חדש שקרא שלא להישען על המפלגות הערביות. הקמפיין עורר תגובות נזעמות בקרב שותפותיה של כחול לבן באופוזיציה. יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, אמר בריאיון בגל"צ כי הקמפיין "בסוף זה משרת רק את נתניהו". גנץ השיב לו בחריפות ואמר: "לפיד משקר. בממשלת השינוי אפילו מלגות לימודים ללוחמים שלנו הוא לא הצליח לאשר בגלל רע"ם". גם יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, תקף את גנץ ואמר בריאיון לרדיו 103FM כי העובדה שגנץ "הציל" את נתניהו פעמיים מעידה על "רפיסות לאומית".
הסקר נערך על ידי מכון קנטאר בהשתתפות 600 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה