האופוזיציה האיראנית מצטרפת למחאות גם מהגולה. בלונדון הצליחה קבוצה של מתנגדי משטר לפרוץ לבניין שגרירות איראן ולהחליף את דגל הרפובליקה האיסלאמית בדגל האריה והשמש - דגלה של איראן טרם המהפכה האיסלאמית ב־1979. בתיעוד נראה צעיר שמצליח בקלות יחסית לטפס על צלעות הבניין, להגיע למרפסת בקומה השנייה ולתלוש את הדגל.
הצעיר מטפס לקומה השנייה בקלות | צפו בתיעוד
❣️The video captures the moment a brave "Spider-Man" climbs onto the back of Iran’s embassy in London to tear down the flag
— NEXTA (@nexta_tv) January 11, 2026
Instead of the Islamic Republic’s flag, the man raises the lion and sun flag — a historic symbol of Iran that appeared on the national flag before the 1979… pic.twitter.com/uRmZTJXSrK
דגל האריה והשמש, המזוהה כיום עם האופוזיציה האיראנית, מהווה סמל עבור המוחים באיראן וברחבי העולם. ברשת X, שבבעלותו של אילון מאסק, החליטו לעשות מחווה למפגינים והחליפו את אימוג'י הדגל ברשת החברתית לדגל האריה והשמש. השינוי אף גרם למנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, להסיר את הדגל האיראני מחשבונו הרשמי, כדי להימנע מהצגת סמל המזוהה עם האופוזיציה.
Twitter/X will be replacing the Islamic Republic of Iran’s flag with the pre-1979 Iranian flag, which features the lion and the sun pic.twitter.com/KRwWHMomUZ
— Pubity (@pubity) January 9, 2026
נזכיר, כי הדגל הרשמי של איראן מאז 1979 כולל את סמל הרפובליקה האסלאמית ומייצג את המשטר השיעי שהוקם לאחר המהפכה. הדגל ההיסטורי עם האריה והשמש שימש את איראן במשך מאות שנים והפך בשנים האחרונות לסמל האופוזיציה האיראנית בגולה, והפך למזוהה גם עם המחאות כעת באיראן.