בנט בהלם: "פתאום הם נזכרו"

אחרי שספג ביקורת על תוכניתו להענקת מיליון שקלים לדירה למשרתי מילואים, ראש הממשלה לשעבר יוצא למתקפה חזיתית נגד הממשלה. בסרטון שפרסם הוא דוחה את הטענות על חוסר אחריות תקציבית ומזכיר את תקציבי העתק שעברו למוסדות שאינם משרתים

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/01/26 20:32 יח בטבת התשפו

בנט בהלם: "פתאום הם נזכרו"
בנט,, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט, שספג ביקורות רבות שנמתחו עליו בעקבות הצגת תוכניתו החדשה לשינוי מודל הגיוס והתגמול למשרתי צה"ל - לא נשאר חייב. בסרטון שפרסם הערב (ד') ברשת X, תקף בנט בחריפות את חברי הקואליציה והאשים אותם בצביעות כלכלית.

"מאיפה תביא את הכסף?"

"פתאום אחריות. במסוקים הם מורידים כספים למשתמטים", אמר בנט. לדבריו, מאז שפרסם את התוכנית, הוא שומע שוב ושוב את אותה שאלה: "מאיפה תביא את הכסף?'". בנט המשיך והפנה אצבע מאשימה ישירות להחלטות התקציביות האחרונות של הממשלה: "אני רואה שהממשלה ממש מתרגשת מאחריות, כאילו אתם לפני שבועיים לא העברתם שני מיליארד שקלים לרשת חינוך עצמאית של החרדים".

בהתייחס לטענה המרכזית נגדו, השיב בנט בחריפות: "'מאיפה תביא את הכסף?' - כשהם שופכים יומם ולילה את הכסף על הציבור שלא משרת". לדבריו, שינוי כיוון תקציבי הוא לא רק אפשרי, אלא גם אפקטיבי: "ואתם יודעים מה יקרה? הם יבואו לשרת. כי אנשים מגיבים לתמריצים".

ביקורת רבה על ההצעה

כזכור, דבריו של בנט מגיעים יומיים לאחר שהציג רפורמה מקיפה בתחום הגיוס, שבמרכזה העברת כ־25 מיליארד שקלים מכספים קואליציוניים והטבות למי שאינם משרתים - ישירות למשרתי הסדיר והמילואים. במסגרת התוכנית התחייב בנט להעניק למילואימניקים פעילים מענק של מיליון שקלים לרכישת דירה ראשונה, הטבות משמעותיות ביוקר המחיה, והשקעה נרחבת במי ששירתו שירות מלא.

דבריו של בנט זכו לביקורות רבות. חבר הכנסת אושר שקלים התייחס להצעה בריאיון ל"חדשות כיפה" ותקף: "הוא רגיל לחלק כסף שלא שלו". פוליטיקאים נוספים תקפו אף הם את המהלך, והביאו הוכחות לכך שההצעה של בנט פשוט לא אפשרית - מבחינה תקציבית.