השירות המטאורולוגי חוזה מהפך קיצוני: מזג אוויר לוהט בדרך

אחרי הגשם העוצמתי לקראת סופ"ש, השבוע הקרוב צפוי להיפתח בעלייה בטמפרטורות והמגמה תימשך. ינשבו רוחות מזרחיות והשמיים יהיו בהירים ברוב אזורי הארץ. "צפויה עלייה בטמפרטורות, ואף עלייה חדה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/01/26 21:12 יד בטבת התשפו

השירות המטאורולוגי חוזה מהפך קיצוני: מזג אוויר לוהט בדרך
טמפרטורות לוהטות, אילוסטרציה |, צילום: leolintang,Shutterstock

גלי הגשם העוצמתיים לאורך כל יום חמישי ואף נמשכו אל תוך הלילה, אך בשבוע הקרוב לא צפוי זכר לגשמים. בשירות המטאורולוגי פרסמו תחזית אביבית לשבוע הקרוב הכוללת התחממות שתלך ותקצין לאורך השבוע לצד שמיים בהירים ורוחות מזרחיות ערות. "במהלך השבוע הקרוב צפויה עלייה בטמפרטורות, ואף עלייה חדה" הדגישו בשירות.

גשם? אולי בעוד שבועיים

באשר לשבוע הבא, בשירות המטאורולוגי עדכנו כי קיימת אפשרות לחזרת משקעים בסופו, אולם בשלב זה לא מסתמן אירוע גשם משמעותי בדומה לאלה שחווינו מאמצע דצמבר. עוד ציינו בשירות כי על פי האנומליות ארוכות הטווח של מודל ECMWF, צפויה רגיעה יחסית במזג האוויר באזורנו במהלך השבועיים הקרובים, בעוד שבאירופה צפויים גלי קור ופעילות מטאורולוגית ערה.