חמאס מודה: אבו עוביידה חוסל

חמאס מודה לראשונה מזה ארבעה חודשים כי חיסול דוברוף אבו עוביידה בתקיפת צה"ל בעזה בחודש אוגוסט האחרון. גורם פלסטיני אישר זאת כבר יום לאחר התקיפה, אך כעת חמאס מאשר זאת רשמית

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/12/25 16:03 ט בטבת התשפו | עודכן בתאריך 29/12/25 16:13

חמאס מודה: אבו עוביידה חוסל
דובר חמאס, אבו עוביידה, צילום: דובר צה"ל

לראשונה מאז חודש אוגוסט, הודה ארגון הטרור חמאס כי דובר הארגון אבו עוביידה - בשמו האמיתי חד'יפה אלכחלות - חוסל בתקיפה של צה"ל. את ההודעה הוציא דובר חמאס החדש. התקיפה בוצעה כאמור בחודש אוגוסט האחרון, במהלכה חיל האוויר תקף מבנה במרחב העיר עזה בו הוא שהה.

ארבעה חודשים לאחר התקיפה

אבו עוביידה נחשב היה לדמות סמלית ברצועת עזה ובעולם הערבי כולו, ודבריו שימשו מושא ציפייה לכל תושב עזה - הן בתקופת הלחימה והן עוד קודם לכן. יום לאחר התקיפה אישר גורם את פלסטיני את החיסול לערוץ "אל־ערביה" הסעודי, אך כעת הארגון מאשר זאת באופן רשמי.

בנאומו האחרון נשא אבו עוביידה הצהרה מתריסה, שבמהלכה הזהיר את ישראל מפני כניסה לעזה ואיים גם בנושא החטופים. ארבעה חודשים לאחר התקיפה וחודשיים לאחר ששוחררו כל החטופים החיים, המעגל סוף סוף נסגר, אך בעזה עדיין מוחזק חלל חטוף אחד.