לקראת סופת "ביירון" שתפקוד את מדינת ישראל בסופ"ש הקרוב, יחידת הצוללים של זק"א יחד עם יחדת הג'יפים והיחידה למשימות מיוחדות של ארגון זק"א השלימו את ההיערכות לתת סיוע ומענה לרשויות מקומיות וכוחות החירום בכל רחבי הארץ.
"לא יורדים לחניוני תת קרקע בזמן הצפה"
בארגון זק"א פנו לציבור: "אין צורך להיכנס לפאניקה, אבל אל תיקחו סיכונים ותשמרו על ההנחיות והימנעו מסכנות מיותרות, לא מתקרבים לנחלים מוצפים, ולא יורדים לחניונים תת קרקע בזמן הצפה, זהירות מונעת אסון".
מפקד יחידת הצוללים בזק"א, רואי ליברמן הוסיף: "יחידת הצוללים של זק"א מצוידת בציוד מהמתקדם בעולם הכולל סירות, שייקים, וכלים ייעודים לחילוצים רטובים, מתנדבי היחידה עברו הכשרות לחילוץ בזרימת מים וניתן מענה ככל שידרש מהרשויות".
"מצויידים עם סירות וציוד מתקדם"
גולן חבני מפקד יחידת הג'יפים בזק"א מוסיף: "מתנדבי היחידה ערוכים לתת סיוע בסופה, המתנדבים מצוידים בג'יפים שמאובזרים בציוד שמותאם לחילוצים בשיטפונות ובזירות מורכבות, הכי חשוב שאנשים ישמעו לכללים וימנעו מסכנות מיותרות".
ערן קוזחי מפקד היחידה למשימות מיוחדות בזק"א הוסיף: "היחידה למשימות מיוחדות של זק"א השלימה את ההיערכות לקראת הסופה, אנחנו מצויידים עם סירות וציוד מתקדם הכולל חילוצים בגובה ומזירות מוצפים, ומוכנים לתת מענה לכל קריאה".