בישראל התקבלה היום (ב') אינדיקציה ראשונית שלפיה חמאס עשוי לשחרר חלל חטוף, אך מספר דקות לאחר מכן גורמים רשמיים הבהירו כי לא צפויה היום מסירה. למרות האותות הראשוניים, התחושה במערכת הביטחון היא פסימית, וגורמים ישראלים מעריכים כי חמאס מעכב את המהלך מסיבות פוליטיות ומודיעיניות.
כוחות חמאס ברצועה, צילום: Ali Hassan,Flash90
לפי החשד בישראל, חמאס מחזיק גופה שאיתר בסמוך לאזור בית לאהיא שבצפון רצועת עזה. למתווכות נטען מצדו כי מדובר בגופה שאינה של חטוף, אך ברשת אל־ג'זירה דווח דווקא כי כן מדובר באחד מהשניים שנותרו בידי ארגון הטרור. בישראל דורשים להשיב את החלל ללא דיחוי.
ברצועה מוחזקים עוד שני חללים חטופים
בכלי תקשורת המזוהים עם חמאס דווח כי פעילי הזרוע הצבאית של הארגון פעלו הבוקר במחנה הפליטים ג'באליה בניסיון לאתר חלל חטוף נוסף, בליווי אנשי הצלב האדום. דובר חמאס, חאזם קאסם, אמר אתמול לאל־ג'זירה כי המשך החיפושים אחר חללים חטופים משקף את "המחויבות המלאה של חמאס להסכם". הוא האשים את ישראל ב"התמהמהות" בכניסה לשלב השני וקרא למתווכות ללחוץ עליה לפתוח את מעבר רפיח ולעבור לשלב הבא בעסקה. מנגד, בישראל מתעקשים כי חובה למסור את החללים באופן מיידי וכי חמאס מנסה למשוך זמן ולהפעיל לחץ.
נזכיר כי ברצועת עזה מוחזקים עדיין שני חללים חטופים: לוחם היס"מ רן גואילי בן ה־24, שנפל בקרב בקיבוץ עלומים ונחטף לאחר מותו; וסותטיסאק רינתלאק, אזרח תאילנד בן 43 שעבד בחקלאות בקיבוץ בארי ונחטף לאחר שנרצח. שתי המשפחות ממתינות לכל פיסת מידע, והדריכות בישראל הולכת וגוברת ככל שהדיווחים מחמאס נעשים סותרים יותר.