ראש הממשלה נתניהו הסעיר היום (א') את המערכת הפוליטית כשבחר, אחרי שש שנות משפט, להגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה יצחק הרצוג בתקווה לסיום משפטו, אך נראה שאת מפת המנדטים הוא לא הצליח לטלטל באותה המידה. לפי סקר שפורסם הערב ב"חדשות כאן", הליכוד שומרת על מעמדה כמפלגה הגדולה ביותר, אך מפת המנדטים שלה נותרת זהה.
בן גביר מתחזק
לפי הסקר הנוכחי, הליכוד מקבלת 27 מנדטים - בדיוק כמו בסקר שנערך לפני כחודש וחזה לה את אותה התוצאה. אחרי הליכוד של נתניהו מגיעה מפלגתו של יריבו הגדול נפתלי בנט, שעולה במנדט אחד ומקבלת הפעם 22 מנדטים. מפלגת "יש עתיד" נשארת גם היא על אותה תוצאה עם 10 מנדטים, ונמצאת בשוויון עם מפלגת "הדמוקרטים" של יאיר גולן שיורדת במנדט ועומדת גם היא על 10.
"עוצמה יהודית" מתחזקת בשני מנדטים ועולה ל-9, ונמצאת בתיקו עם "ישראל ביתנו" ועם ש"ס. מפלגת "ישר!" של הרמטכ"ל לשעבר איזנקוט יורדת במנדט אחד ונמצאת בתיקו עם מפלגת "יהדות התורה" עם 7 מנדטים כל אחת. "חד"ש-תע"ל" ורע"מ מקבלות 5 מנדטים כל אחת, כאשר מפלגות "הציונות הדתית", "כחול לבן" ו"המילואימניקים" לא עוברות את אחוז החסימה.