משטרת ישראל הודיעה היום כי עיתונאי חדשות 13 אביעד גליקמן נחקר בשנית בגין תקיפת העוזרת של אשת ראש הממשלה שרה נתניהו. "במסגרת החקירה בוצעו פעולות חקירה, לרבות גביית עדויות ואיסוף ממצאים. היום, העיתונאי נחקר ומסר את גרסתו, בתום החקירה שוחרר בתנאי הרחקה מהמתלוננת" נמסר.
אביעד גליקמן | , צילום: Yonatan Sindel,Flash90
גליקמן נחקר גם לפני כארבעה חודשים על ידי משטרת מחוז תל אביב בחשד שתקף עובדת מהצוות של שרה נתניהו, רעיית ראש הממשלה. האירוע התרחש, לפי החשד, בעת יציאת פמליית נתניהו מאולם בית הדין לעבודה בתל אביב, במהלך הדיונים בתביעת הדיבה שהגישה נתניהו נגד סילבי גנסיה, לשעבר עובדת במעון ראש הממשלה.
גיא פלג על החקירה: הזויה, מטרידה ומפחידה
המהלך גרר תגובות נזעמות מצד אנשי תקשורת, בראשם כתב חדשות 12 גיא פלג, שיצא להגנת הקולגה בתוכניתו של ברדיוס 103FM: "העובדה שגליקמן זומן לחקירה היא לא רק הזויה, היא מטרידה, מפחידה. השלטון באמצעות המשטרה, לא רק מבקשים להטריד את גליקמן, ספק בכלל אם הוא ורק הוא הכתובת לצד האלים הזה, הם רוצים עיתונאים מפוחדים".
פלג לא הסתיר את תחושת החרדה מהמסר שמשדרת מערכת אכיפת החוק לכתבים המסקרים את סביבת ראש הממשלה: "המשטרה נפלה רבותי", אמר. העיתונאי הבכיר, המזוהה עם סיקור משפטי נרחב בעצמו, רמז כי מדובר במהלך בעל פוטנציאל מצנן כלפי עיתונאים שמסקרים באופן ביקורתי את אנשי השלטון.