יותר משנתיים אחרי טבח 7 באוקטובר, שלושה חטופים חללים עדיין מצויים בשבי ברצועת עזה. אמש (ב') דווח באל ג'זירה כי נמצאו שרידי חלל חטוף שהוחזק בידי הג'יהאד האיסלאמי במחנה הפליטים נוסיראת שבמרכז הרצועה. מספר שעות לאחר מכן הוציא ארגון הטרור הודעה רשמית, בה אישר כי מצא שרידי חלל חטוף.
שלושה חללים עדיין מוחזקים ברצועה
למרות האישור, עד כה הג'יהאד לא עדכן מתי הוא מתכוון לשחרר אותו, או מסר שום פרטים אחרים. בעקבות כך, לשכת ראש הממשלה הוציאה הודעה, בה היא מגנה את האירוע: "לנוכח הודעת הג'יהאד האסלאמי על איתור ממצאים של חטוף חלל, ישראל רואה בחומרה את עיכוב מסירתם המיידית לידיה" נכתב בהודעה. "מדובר בהפרה נוספת של ההסכם. ישראל דורשת את השבתם המיידית של שלושת החטופים החללים המוחזקים עדיין ברצועת עזה".
קבלת חטופים חללים במכון לרפואה משפטית, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90
כאמור, בעזה עדיין מוחזקים 3 חטופים חללים. רס"ר רן גואילי, בן 24 מיתר, יצא מביתו בבוקר 7 באוקטובר למרות פציעה קשה בכתף. הוא הגיע לאזור העוטף והגיש עזרה לנפגעים עד שנפצע ונעלמו עקבותיו. שבועות ארוכים הוגדר כנעדר, ובהמשך התברר שנחטף לעזה. רק בחלוף חודשים נודע למשפחתו כי נרצח וגופתו עדיין מוחזקת ברצועה.
דרור אור, בן 48 מבארי, ניסה להגן על משפחתו ביום הטבח ולברוח מהבית הבוער יחד עם אשתו וילדיהם. הוא נלכד בידי מחבלים ונלקח לעזה, בעוד שניים מילדיו נחטפו ושוחררו מאוחר יותר. במשך חודשים ארוכים בני משפחתו המתינו לשובו, אך לבסוף נודע כי נרצח כבר ביום הטבח וגופתו נחטפה.
סותטיסאק רינטלאק, עובד חקלאות מתאילנד בן 43, נרצח בבארי במהלך מתקפת חמאס וגופתו נחטפה לעזה. הוא הגיע לישראל כדי לפרנס את משפחתו. בני משפחתו בתאילנד התמודדו חודשים עם אי-הוודאות סביב גורלו עד שנודע כי לא שרד.