יאיר לפיד נפרד: "הוא יחסר לי מאוד"

מארק מלמן, מי שהיה הסוקר והאסטרטג הבכיר של יש עתיד מאז יום הקמתה – הלך לעולמו. יו"ר המפלגה ספד לו: "אחד האדריכלים של ההצלחות הגדולות שלנו. חבר, מנטור ואדם עם לב ענק"

חדשות כיפה חדשות כיפה 21/11/25 10:53 א בכסלו התשפו

יאיר לפיד נפרד: "הוא יחסר לי מאוד"
יאיר לפיד , צילום: Revkin Fenton/Flash90

מארק מלמן, אחד מאנשי האסטרטגיה הפוליטית הבולטים בעולם היהודי והדמוקרטי בארה"ב, הלך לעולמו. מלמן לא היה רק יועץ, אלא גם האיש שחתום על ה־די־אן־איי של קמפייני מפלגת יש עתיד, על השפה, על קווי המסר ועל הרגעים ששינו את פני המפלגה מראשיתה ועד היום.

"אחד האדריכלים של הצלחת הבחירות ב-2013"

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד ספד לו באנגלית הבוקר (ו') ברשת X וכתב: "מארק מלמן היה קודם כל חבר ומנטור. אדם עם לב ענק וחוש הומור נפלא. הוא היה גם יועץ מהימן וראש אסטרטגי מבריק. מהיום שנכנסנו לחיים הפוליטיים הוא ליווה אותי בכל צעד ושעל. הוא היה אחד האדריכלים של הצלחת הבחירות ב־2013 ושל הקמפיין שהוביל להקמת הממשלה ב־2021. מארק גילם אהבה לישראל החזקה, המוצלחת והדמוקרטית שאנו מאמינים בה. תרומתו לעם היהודי גדולה בהרבה ממה שרוב האנשים אי פעם ידעו. הוא יחסר לי מאוד, למשפחתי ולכל מי שיש עתיד".

מלמן, יהודי אמריקני חובש כיפה, נמנה במשך שנים עם יועצי הקמפיין המשפיעים בארה"ב. כמנכ"ל קבוצת מלמן הוביל עשרות קמפיינים - מהסנאט ועד בתי הנבחרים - והריץ שמות כבדים כמו מנהיג הרוב הארי ריד, שמונה מושלי מדינות ועשרות חברי קונגרס. לפני שהגיע לישראל עבד גם בקמפיינים בינלאומיים בבריטניה, קוסטה ריקה, אלבניה, קולומביה וגאורגיה. בארץ, למרות שהיה כמעט אלמוני בציבור הרחב, הוא היה זה שפיצח את נפש הבוחר הישראלי ויצר את הסיסמה "באנו לשנות", שהפכה לאחד הסמלים המזוהים עם לפיד.

"הוא גאון"

הקשר עם לפיד נוצר דרך הפרסומאי יורם באומן, שחיפש יועץ שידע לשלב בין מקצועיות אמריקנית להבנה עמוקה של המציאות הישראלית. "מצאנו שהוא הכי רלוונטי ומתאים", אמר באומן בעבר. "זה בן אדם מקצוען שכל חייו עובד בתחום הזה. הוא יודע מה הוא עושה". מלמן דבק ביציבות אסטרטגית, דרש לדייק מסרים, להיצמד לעובדות ולהימנע מהחלטות אינטואיטיביות שלא מבוססות בנתונים. "הוא גאון", סיפרו בכירים ביש עתיד. "הוא היה העוגן שלנו".

במערכת הבחירות של 2013 ובזו של 2021 היה מלמן דמות מרכזית. הוא הגיע לארץ פעמים רבות, ובחודש האחרון שלפני הבחירות עבד כאן ללא הפסקה. ביום הבחירות עצמו היה מעורב עד הפרטים הקטנים ביותר, קיבל עדכונים חיים מהשטח והכווין את הצוותים. לאחר הניצחון זכה בפרס היוקרתי של איגוד היועצים הפוליטיים בארה"ב על "הקמפיין הבינלאומי הטוב ביותר".