"הוא התחיל לגעת לי בכל הגוף, שאלתי אם הוא צוחק והוא הצמיד לי אקדח לראש"

שורד השבי גיא גלבוע דלאל חשף בראיון את התקיפה המינית שעבר על ידי אחד משוביו: "הוא נתן לי להתקלח, וכשסיימתי הוא גרר אותי משם, לקח אותי חזרה לחדר שלהם ואז זרק אותי על אחת הכורסאות"

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/11/25 22:36 כח בחשון התשפו | עודכן בתאריך 20/11/25 10:00

"הוא התחיל לגעת לי בכל הגוף, שאלתי אם הוא צוחק והוא הצמיד לי אקדח לראש"
גיא גלבוע דלאל בראיון פתוח, צילום: ליאור רוטשטיין

שורד השבי גיא גלבוע דלאל, שחזר לישראל בעסקת החטופים האחרונה לאחר כשנתיים שבהן הוחזק ברצועה, שיתף בראיון את מה שעבר עליו במהלך תקופת הכליאה. גלבוע דלאל תיאר את אחד הרגעים הקשים ביותר שחווה, וסיפר כי אחד המחבלים פגע בו מינית בזמן שהיה נתון לחסדיהם.

"אתה צוחק, נכון? זה אסור באיסלאם"

"הוא נתן לי להתקלח, וכשסיימתי הוא גרר אותי משם, מהמקלחת", אמר בראיון לחדשות 12. לדבריו, "הוא לא נתן לי ללבוש את הבגדים שלי. הוא לקח אותי חזרה לחדר שלהם ואז זרק אותי על אחת הכורסאות שלהם".

בהמשך חשף פרטים נוספים על התקיפה. "הוא התחיל לגעת לי בכל הגוף, ואני קפאתי מולו ואמרתי לו 'אתה צוחק, נכון? זה אסור באיסלאם'". גלבוע דלאל הוסיף כי המחבל איים עליו באופן מפורש: "הוא הצמיד לי רובה לראש וסכין לגרון ואמר שאם אספר את זה למישהו הוא יהרוג אותי".

רום ברסלבסקי

רום ברסלבסקי, צילום: דובר צה"ל

עדויות נוספות של שורדי שבי אחרות מאששות דפוסי התעללות דומים. לפני שבועיים סיפר רום ברסלבסקי על פגיעה מינית שעבר במהלך 738 ימי כליאתו. "אף אחד לא עבר מה שאני עברתי. הפשיטו אותי מכל הבגדים, תחתונים והכול. קשרו אותי כשאני לא לובש כלום, ואני קרוע, מת, בלי אוכל", סיפר בראיון לרשת והוסיף: "לדרוך לי על הכבוד, וזה בדיוק מה שהוא עשה".

שורדי השבי חשפו את סיפורם באו"ם

כאשר נשאל אם מדובר במקרה יחיד, ברסלבסקי גילה שהיו אירועים נוספים. "כן. קשה לי לדבר על הקטע הזה ספציפית. אני לא אוהב לדבר עליו. זה היה הדבר הנוראי". הוא תיאר את שגרת הימים בשבי במילים קשות: "זה משהו שהנאצים לא עשו. בתקופה של היטלר לא היו עושים דברים כאלה. אתה רק מתפלל שזה יעצור. כל יום, כל מכה, כל לילה, אתה אומר לעצמך: סיימתי עוד יום בגיהינום. מחר בבוקר אני אקום לעוד גיהינום, ועוד גיהינום, ועוד גיהינום. זה לא נגמר".

בשבוע שעבר הופיעו בפני האו"ם השבויים לשעבר אביבה וקית' סיגל, אשר חשפו עדויות נוספות על ההתעללויות שחוו החטופים סביבם. אביבה תיארה מקרה שבו "באחד הימים, אחת הצעירות יצאה מהמקלחת רועדת. היה אסור לי לחבק אותה, ובכל זאת חיבקתי". לדבריה, לאחר מכן נודע לה כי "אחד המחבלים נגע בכל גופה ונהג בה כרצונו".