העקב העיטי הוא אחד מעופות הדורסים המרשימים בישראל, אך בשנים האחרונות חלה ירידה חדה במספריו ברוב חלקי הארץ, והוא מוגדר כיום בסכנת הכחדה. אחת הסיבות המרכזיות להיעלמותו היא הרס בית הגידול המועדף עליו - שטחים פתוחים עם צמחייה נמוכה ודלילה, לצד שטחים חקלאיים, שבהם הוא צייד את מזונו.
העקב העיטי נמצא בסכנת הכחדה
בישראל העקב העיטי יציב ומקנן כמעט בכל אזורי הארץ, אך נעדר משטחים מיוערים בצפיפות ומאזורים מדבריים צחיחים במיוחד. הפרטים המקננים בארץ באופן חריג מבלים את החורף במזרח אירופה ובטורקיה - נדידה הפוכה לרוב מיני העופות המקננים הנודדים.
השם "עקב" ניתן לו כיוון שהוא עוקב אחרי הטרף שלו, ו"עיטי" כי הוא דומה לעיט. הוא מקנן בעיקר על מצוקים אבל לעיתים גם על צמרות עצים. הוא ניזון מבעלי חוליות קטנים ובינוניים - יונקים, זוחלים וגם עופות.
הדורסים הנדירים שוטפים את שמי ישראל
בעונת החורף יש מגוון גדול של עופות דורסים החורפים בישראל, ובימים האחרונים הגיעו לביקור כמה דורסים גדולים ונדירים במיוחד. באילת הופיע לראשונה זה שנים עיט שחור, המשוטט בהרי אילת ובערבה הדרומית, ומספר עוזניות שחורות משוטטות ברמת הגולן ובכרמל, וניתן לצפות בהן בשמורת גמלא. גם פרס - מין נשר נדיר ביותר בישראל, נצפה משוטט בצפון הגולן.