סערת שדה תימן ממשיכה להתרחב: שר המשפטים יריב לוין הודיע הערב (שבת) ליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב־מיארה, כי היא מנועה מלטפל בפרשה - כולל חקירת הדלפת הסרטון של חיילי המילואים וחקירת ההתנהלות בפרקליטות הצבאית.
"מעורבות אישית בנושא החקירה"
במכתב ששלח אליה, כתב לוין כי ההחלטה נובעת מכוח סמכותו לפי סעיף 23א לחוק שירות המדינה, והבהיר כי "היועצת המשפטית לממשלה מנועה מלעסוק בכל דבר הקשור לפרשת שדה תימן, ובכלל זה חקירת ההדלפה, עבירות השיבוש והפגיעה בהליכים המשפטיים שבוצעו לכאורה במסגרת הפרשה, ובמינוי מחליף לפרקליטה הצבאית הראשית שסיימה את תפקידה".
יפעת תומר ירושלמי, הפרקליטה הצבאית הראשית, צילום: פלאש90
לדברי לוין, מניעה זו חלה גם על כל הכפופים ליועצת, בשל "מעורבותה האישית בעניינים נשוא החקירה, וההסתברות הגבוהה שלפחות עדותה תידרש". לוין האשים כי הייעוץ המשפטי לממשלה "הטעה את בג"ץ" כשמסר כי החקירה מוצתה, "למרות שהיו בידו אינדיקציות מובהקות למעורבות חמורה בהדלפה".
הפרקליטה התפטרה בעקבות בדיקת פוליגרף
כזכור, ההחלטה מגיעה ברקע התפטרותה של הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר־ירושלמי, לאחר ששר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע כי אינה יכולה לשוב לתפקידה בשל חומרת החשדות נגדה. לפי הודעת צה"ל, הרמטכ"ל אייל זמיר קיבל את בקשתה לסיים את התפקיד באופן מיידי, והורה על "ייצוב הפרקליטות הצבאית ושמירה על חיילי צה"ל".
הפרשה נולדה לאחר שבבדיקת פוליגרף אקראית לדוברת הפרקליטות התגלה מידע על הדלפת הסרטון שבו נראו חיילי מילואים מתעללים במחבל חמאס. לפי מקורות המעורים בפרשה, בידי המשטרה מצויים ממצאים שלפיהם תומר־ירושלמי עצמה הורתה להדליף את הסרטון לחדשות 12, ואף עודכנה מראש ביום ההדלפה.