לאחר שאמש (ה') זוהו החטופים החללים עמירם קופר ז"ל וסהר ברוך ז"ל, בצה"ל שופכים אור על נסיבות מותם של השניים וחושפים כי סהר ברוך נפל במהלך מבצע כושל של סיירת מטכ"ל שנועד לשחררו. המבצע התקיים בשמונה בדצמבר 2023 בלב מחנה הפליטים נוסייראת, אזור שבו צה"ל טרם תמרן בשלב זה של המלחמה. כוח הלוחמים פרץ למבנה שבו הוחזק ברוך, אך החילוץ לא צלח, ובמהלך חילופי האש בין הצדדים נהרג ברוך ז"ל.
המבצע של סיירת מטכ"ל נכשל - בהר נהרג
ארגון הטרור חמאס פרסם כבר למחרת דיווח על מותו של ברוך, ובישראל נאלצו לאשר את הדברים ואף הודיעו רשמית על מותו של סהר. עם זאת, פרטי המבצע נותרו עמומים. בצה"ל עדיין אינם יודעים בוודאות מה הביא למותו של ברוך, והאם ייתכן שנהרג בטעות מאש כוחותינו. כעת ממתינים לראות אם בדיקת המכון לרפואה משפטית תספק תשובה לכך.
סהר ברוך נולד ב-1998 לתמי ורוני. בשבת בבוקר, עם תחילת המתקפה על קיבוץ בארי, שהו סהר ואחיו ועידן בבית אמם תמי. השניים נפצעו מרסיסי רימונים שהושלכו לעברם, וסהר טיפל בעידן במסירות. לקראת הצהריים הציתו המחבלים את הבית, ושני האחים החליטו לקפוץ מהחלון כדי להימלט. סהר התעכב רגע כדי להביא לעידן את המשאף - ומאז נותק עמו הקשר. עידן נרצח ליד הבית, ובהמשך התברר כי סהר נחטף לעזה. לאחר 62 ימים בשבי צה"ל הודיע כי גם סהר נרצח.