חמאס העבירו לנציגים מהצלב האדום מיקום מדויק ברצועת עזה, ככל הנראה מעבר ל"קו הצהוב" אל השטח בו שוהה ישראל, שם לטענתם נקבר סגן הדר גולדין ז"ל שנפל במבצע "צוק איתן" בשנת 2014, כך דווח היום (א') בעיתון אלג'זירה. עוד צוין כי באישור ישראל, הצטרפו לחיפושים גם נציגים מארגון הטרור עצמו.
סימון הקו הצהוב, צילום: דובר צה"ל
כזכור, ברצועה נותרו 13 גופות של חטופים חללים, כאשר הותיק מהם הוא גולדין, שנהרג בקרב ברפיח במהלך אוגוסט 2014 וגופתו נחטפה על ידי חמאס, כאשר מאז כבר 10 שנים מתקיים מאבק עיקש להחזרתו. בתוך כך, ברצועת עזה מתבצעים חיפושים נוספים אחרי גופות החללים, כאשר לפי הדיווחים החיפושים אחר גולדין מתרכזים באזור רפיח, אך צפויים להתרחב גם לעיר עזה.
טראמפ על חמאס: "נראה מה הם יעשו ב-48 השעות הקרובות"
הנשיא טראמפ התייחס לסוגיית חיפוש גופות החללים, וברשת Truth Social שבבעלותו כתב כי "יש לנו שלום חזק מאוד במזרח התיכון, ואני מאמין שיש לו סיכוי טוב להיות נצחי. חמאס יצטרך להתחיל להחזיר במהירות את גופות החטופים שנהרגו, כולל שני אמריקנים, אחרת המדינות האחרות המעורבות בשלום הגדול הזה ינקטו פעולה".
טראמפ ציין כי "קשה להגיע לחלק מהגופות, אך אחרות ניתן להחזיר כבר עכשיו, ומאיזושהי סיבה הם אינם עושים זאת. אולי זה קשור לפירוז שלהם, אבל כשאמרתי שיחס הוגן יינתן לשני הצדדים, זה חל רק אם הם עומדים בהתחייבויות שלהם". בסיום הפוסט הציב דד-ליין לחמאס וכתב: "נראה מה הם יעשו ב־48 השעות הקרובות. אני עוקב אחר כך מקרוב מאוד".