הוריו של איתן מור מכחישים: תרומות הענק גויסו בלי שידענו

כשבועיים לאחר ששוחרר אחרי שנתיים בשבי חמאס, פורסם ברשת מיזם גיוס המונים לכבוד איתן מור, ורבים מיהרו לתרום. אולם הגיוס שרץ ברשת אינו מטעם המשפחה, והוריו מיהרו להוציא הכחשה: "זה לא מטעמנו"

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/10/25 13:14 ד בחשון התשפו

הוריו של איתן מור מכחישים: תרומות הענק גויסו בלי שידענו
איתן מור, צילום: Avshalom Sassoni,Flash90

שורד השבי איתן מור צפוי להשתחרר היום (א') מבית החולים ולשוב לביתו אחרי שנתיים בשבי החמאס. בתוך כל ההתרגשות לראות שובו הביתה, הוריו של איתן, צביקה ואפרת, שמו לב שברשת רץ קמפיין המגייס כסף לכבוד שיקומו לא מטעם המשפחה. ההורים המופתעים מיהרו להבהיר שזה שגיוס ההמונים לא קשורה אליהם: "פורסמו מיזמי גיוס המונים עבור השיקום של איתן. חשוב לי להדגיש שזה לא בידיעתנו".

"פורסמו מיזמי גיוס המונים עבור השיקום של איתן. חשוב לי להדגיש שזה לא בידיעתנו"

כזכור, איתן מור נחטף בשבעה באוקטובר ממסיבת הנובה, שם עבד כמאבטח, ושוחרר בבוקר הושענה רבה, לאחר 738 ימים בשבי ברצועת עזה. אביו צביקה, סיפר על חוויותיו בשבי: "איתן הולך, הוא מתחזק מדי יום. אנחנו ממש רואים שהוא מתחזק. רואים את זה בחיוניות שלו, אפילו בכמויות האוכל שהוא שם לו בצלחת. אנחנו מאוד אופטימיים, ואנחנו ידענו, אנחנו סומכים עליו. סומכים עליו שהוא יהיה חזק, ושהוא חזק. אז ברוך השם על מסלול טוב". לדבריו, החוסן של בנו בולט מיום ליום.

זה מה שהחמאסניק באמת אמר לאיתן

עוד סיפר האב, כי אחת ההפתעות הבולטות בשובו הייתה השליטה המרשימה שפיתח בשפה הערבית. "אנחנו ממש נטרפים מהרמה שלו בערבית. הוא כותב ערבית כמו שאני כותב עברית. הוא קורא ספרים בערבית, עיתונים בערבית. הוא בעצם הקדיש את השנתיים האלה ללמוד ערבית. אני חושב שמבין כולם הרמה שלו בערבית הגבוהה ביותר". לדבריו, איתן למד את השפה מהשובים עצמם ומהחשיפה לערוצי תקשורת ערביים. "הוא פשוט לקח חמאסניק וביקש ממנו ללמד אותו את האותיות בערבית והוא התחיל לחבר אותיות ומילים ומתוך השיחות איתם שם, מדי פעם גם היה אל-ג'זירה, אז מתוך זה הוא למד.

במהלך התקופה הארוכה איתן גם מצא דרכים להעביר את הזמן ולשמור על תחושת שליטה. אחד הביטויים לכך היה דרך המטבח. "אני יכול לספר שאיתן בישל בשבי - והוא גם לימד אותם לבשל שם, את החמאסניקים. הוא הגיע לשם כשהוא ברמה גבוהה מאוד בבישול, כי הוא עבד בזה". לדבריו, הבישול הפך לאמצעי נוסף ליצירת שגרה ואינטראקציה יומיומית.