האיום של טראמפ עבד? לאחר שהנשיא האמריקני שיגר איום נוסף לחמאס ואמר שיעקוב מקרוב אחר הנעשה בעניין החזרת החטופים החללים ב-48 שעות הקרובות, התקשורת הערבית מדווחת שהבוקר (א') נכנסה שיירה של הצלב האדום לנקודה במרחב רפיח כדי לנסות ולאתר חלל חטוף נוסף. בהמשך צפוי עוד צוות להגיע לנקודה נוספת במזרח העיר עזה.
בישראל גם בודקים את האפשרות שיש חטופים-חללים שנמצאים בתוך תחומי הקו הצהוב שבשליטת צה"ל, ונערכים כעת חיפושים אחריהם. החיפושים ייעשו בעזרת הצוות המצרי שנכנס אמש לרצועה עם כלים כבדים במטרה לסייע באיתור החללים מתחת להריסות.
טראמפ: "חמאס יצטרך להתחיל להחזיר במהירות את גופות החטופים שנהרגו"
בינתיים, ישראל וארה"ב בוחנות דרכים נוספים ללחוץ על חמאס לשחרר את החללים מבלי לגרום להסלמה ברצועה ולסכן את הפסקת האש, וברשת החברתית Truth Social, איים הנשיא טראמפ כי: "יש לנו שלום חזק מאוד במזרח התיכון, ואני מאמין שיש לו סיכוי טוב להיות נצחי. חמאס יצטרך להתחיל להחזיר במהירות את גופות החטופים שנהרגו, כולל שני אמריקנים, אחרת המדינות האחרות המעורבות בשלום הגדול הזה ינקטו פעולה".
עוד אמר הנשיא: "קשה להגיע לחלק מהגופות, אך אחרות ניתן להחזיר כבר עכשיו, ומאיזושהי סיבה הם אינם עושים זאת", הוא הבהיר. "אולי זה קשור לפירוז שלהם, אבל כשאמרתי שיחס הוגן יינתן לשני הצדדים, זה חל רק אם הם עומדים בהתחייבויות שלהם. נראה מה הם יעשו ב-48 השעות הקרובות. אני עוקב אחר כך מקרוב מאוד".
שני הגיבורים של ניר עוז
החללים האחרונים שהוחזרו משבי החמאס הם תושבי ניר עוז, תמיר אדר ואריה זלמנוביץ ז"ל, שהושבו בלילה שבין שלישי ורביעי. זלמנוביץ', בן 85 במותו, נחטף מביתו בקיבוץ ניר עוז בעודם בחיים, והערכת צה"ל היא כי נרצח בשבי ב-17 בנובמבר 2023. הוא הותיר אחריו שני בנים וחמישה נכדים ונכדות. תמיר אדר, בן 38, שימש כסגן רבש"ץ וחבר כיתת הכוננות של ניר עוז, ונפל בקרב ההגנה על הקיבוץ ביום מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. גופתו נחטפה בטבח, ומותו נקבע ב-4 בינואר 2024.
אריה זלמנוביץ ותמיר אדר, הוחזרו הביתה, צילום: מטה משפחות החטופים |
דובר צה"ל מסר כי "המסקנות הסופיות יגובשו לאחר השלמת בחינת נסיבות המוות במרכז הלאומי לרפואה משפטית". עוד נמסר כי "צה"ל משתתף בצער המשפחות, ממשיך להשקיע את כלל המאמצים בהשבת החטופים החללים ונערך להמשך מימושו של ההסכם. חמאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולבצע את כלל המאמצים הנדרשים להשיב את החטופים החללים למשפחותיהם ולקבורה ראויה".