לא האמנו שזה נשיא ארה"ב: המעשה של טראמפ במדינה המוסלמית שבר את הרשת

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הגיע לביקור ממלכתי במלזיה במטרה לחתום על הסכם הפסקת אש בין תאילנד לקמבודיה, אך הצליח למשוך את תשומת הלב הציבורית מסיבה אחרת לגמרי. עם נחיתתו במדינה המוסלמית, קיבל את פניו ריקוד מסורתי בשדה התעופה, והנשיא הנלהב לא התאפק והצטרף למופע | צפו

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/10/25 09:10 ד בחשון התשפו | עודכן בתאריך 26/10/25 09:35

לא האמנו שזה נשיא ארה"ב: המעשה של טראמפ במדינה המוסלמית שבר את הרשת
טראמפ, צילום: Philip Yabut,Shutterstock

לרגל חתימת הסכם הפסקת האש בין תאילנד לקמבודיה, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הגיע למלזיה לביקור ממלכתי. המדינה המוסלמית אירחה את טקס החתימה על ההסכם, וטראמפ התקבל בה במעמד ממלכתי. עם ירידתו ממטוס ה"אייר פורס 1" נרקדה לכבודו הריקוד המסורתי של מלזיה, והנשיא התלהב במיוחד, ואף הצטרף לריקוד בעצמו.

הנשיא טראמפ, הידוע בריקוד האגרופים המזוהה עמו, מרבה לבצע אותו בכנסים רפובליקניים ברחבי ארצות הברית, לרוב לצלילי השיר הפופולרי "YMCA". הפעם, לעומת זאת, הוא רקד לצלילי מוזיקה מסורתית מלזית - ונראה שנהנה ממנה אפילו יותר מהשיר האמריקני המוכר.

הריקוד של טראמפ שבר את הרשת

הסכסוך בין תאילנד לקמבודיה, שעל סיומו חתם טראמפ לעת עתה, התפרץ מחדש בחודש יולי האחרון. העימות המתמשך בגבול בין שתי המדינות הסלים לכדי כמה ימי קרבות בין המדינות האסייתיות. נקודת הרתיחה שגרמה לפרוץ הלחימה הייתה פציעתם של חמישה חיילים תאילנדים בפיצוץ מוקש, שהובילה לסגירת המעברים בין המדינות, לאחר שבועות אחדים של מתיחות גוברת.

תאילנד

תאילנד, צילום: PrasitRodphan,Shutterstock

לאחר כמה ימי לחימה, הצליחו הצדדים להגיע להפסקת אש חלקית, אולם תקריות נקודתיות לאורך הגבול נמשכו במהלך חודשי אוגוסט וספטמבר. סיום הסכסוך צוין באופן רשמי אתמול, עם חתימתו של הנשיא טראמפ לצד נציגי תאילנד וקמבודיה על הסכם הפסקת האש.