בפוסט שהעלה לרשתות החברתיות שלו, תקף שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הערב (שבת) את התנהלות ראש הממשלה בעניין הריבונות: "כשנכנס לתפקידו, הנשיא טראמפ לא הבין עד כמה החזרת החטופים חשובה לציבור הישראלי ועד כמה היא קשורה לאתוס המכונן של מדינת ישראל. אבל מטה החטופים והמשפחות, וראש הממשלה שהתגייס לעזרתם, לא הרפו והסבירו לנשיא ולאנשיו שוב ושוב עד כמה השבת החטופים חשובה לציבור בישראל ועד כמה להיות בצד של ישראל משמעותו להשיב את החטופים, אפילו יותר מלהשמיד חמאס".
סמוטריץ' תקף: מה שמותר למשפחות החטופים אסור לימין ולמתיישבים?
"והם הצליחו" הוא המשיך ועבר למתקפה. "הנשיא הבין את חשיבות העניין, שינה את דעתו ומדיניותו והסוף ידוע. למה מה שמותר להם אסור לימין ולמתיישבים?! אין דבר טבעי יותר מלהציב שוב ושוב את הדרישה והחשיבות שהציבור הישראלי רואה בהחלת הריבונות על חבלי המולדת ביהודה ושומרון ואת חיסולו של רעיון המדינה הפלשתינית המסוכן. לפי כל הסקרים רוב מוחלט בעם ישראל אחרי ה 7 לאוקטובר תומך בכך. כנסת ישראל הצהירה ברוב עצום על התנגדותה למדינה פלשתינית ועל תמיכתה בהחלת הריבונות".
טראמפ. צילום: הבית הלבן
סמוטריץ' לא ויתר ותקף חזיתית את נתניהו: "למרבה הצער והפספוס, רה"מ נתניהו שהתגייס לקמפיין החטופים והסביר שוב ושוב לנשיא את חשיבות השבתם, לא עושה זאת ביחס לריבונות ונמנע מלהעלות זאת בשיחותיו עם הנשיא. אין לי שום טענות לנשיא שוויתר בקלות רבה על הריבונות ו'מכר' אותה למדינות ערב בתמורה להסכם בעזה ואולי גם להרחבת הסכמי אברהם. עד כה לא היתה לו שום דרך לדעת עד כמה הנושא חשוב לעם בישראל ועד כמה להיות בצד של ישראל משמעותו לתמוך בהחלת הריבונות וסילוק רעיון חלוקת הארץ.
"משוכנע שטראמפ ישנה את דעתו"
"אני משוכנע שבדיוק כמו בנושא החטופים, הנשיא, שהוא ידיד אמת של ישראל ורוצה באמת בטובתה, ישנה את דעתו כשהוא יבין כמה זה חשוב וקיומי עבורנו. כמה זה נוגע בשרשי הקיום והזהות שלנו וכמה אנחנו נחושים שלא לוותר על זה. נחושים לפחות כמו מטה משפחות חטופים ותומכיהם" טען השר.
כידוע, השבוע עבר במליאה החוק להחלת ריבונות מלאה ביו"ש, חרף התנגדותו של ראש הממשלה, בין היתר בזכות תמיכתם של המפלגות הדתיות. סגן נשיא ארה"ב, שהיה בביקור באותו זמן בארץ אמר כי הוא נעלב מכך, ונתניהו הוציא הודעה בה התנער מהצעת החוק באנגלית: "הטרלה של האופוזיציה".