אבו מאזן מגנה את ההרג שביצע חמאס: "פשעים מתועבים ולא מתקבלים על הדעת"

חמאס הוציא להורג בעזה בני אדם שהואשמו בשיתוף פעולה עם ישראל או בבגידה, מול קהל שצפה וצילם. התמונות עוררו גינויים, ונשיא הרשות מחמוד עבאס תקף: "אלו פשעים מתועבים ובלתי מתקבלים על הדעת"

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/10/25 22:35 כב בתשרי התשפו | עודכן בתאריך 14/10/25 23:20

אבו מאזן מגנה את ההרג שביצע חמאס: "פשעים מתועבים ולא מתקבלים על הדעת"
אבו מאזן | , צילום: פלאש 90

שעות ספורות לאחר השבת החטופים, דווח כי חמאס הוציא להורג בעזה כמה בני אדם שלטענתו שיתפו פעולה עם ישראל או היו מעורבים בעימותים פנימיים בין הארגון לבין חמולות ומיליציות מקומיות. ההוצאות להורג התרחשו בפומבי מול קהל גדול, שחלק ממנו תיעד את האירועים במכשירי טלפון. בין ההרוגים היה גם אחמד זידאן א-תראבין, שעל פי הדיווחים שימש כאחראי לגיוס סוכנים למיליציית אבו שבאב.

"מגנים בחריפות את ההוצאות להורג שביצע חמאס"

מקורות פלסטיניים מסרו כי מדובר במבצע ממוקד שביצע חמאס נגד פעילים החשודים ב"בגידה" או בקשרים עם גורמים זרים. לפי העדויות שהגיעו מהשטח, הפעולות בוצעו באופן מהיר וללא הליכים משפטיים. התמונות מההוצאות להורג הופצו ברשתות החברתיות וגררו גינויים נרחבים בקרב גורמים פלסטיניים ובינלאומיים.

נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס פרסם הודעה חריפה מלשכתו שבה גינה את מעשי חמאס. "מגנים בחריפות את ההוצאות להורג שביצע חמאס בימים האחרונים נגד עשרות אזרחים ברצועת עזה, ללא משפטים הוגנים. אלו פשעים מתועבים ובלתי מתקבלים על הדעת בכל תירוץ" נכתב בהודעה.