למרות המאמצים מצד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ להשיג את פרס הנובל לשום, ולמרות שרק אתמול הכריז כי הצליח לסיים את המלחמה בעזה, הוועדה הקובעת באוסלו הכריזה הבוקר (ו') כי הפרס ילך השנה למריה קורינה מצ'אדו, מנהיגת האופוזיציה בוונצואלה.
"כולם אומרים שאני צריך לקבל את פרס נובל לשלום"
מאז כניסתו הראשונה לבית הלבן ב-2017, דונלד טראמפ נוהג להדגיש בפומבי כי הוא "ראוי לפרס נובל", ואף אמר לאחרונה בעצרת האו"ם כי "כולם אומרים שאני צריך לקבל את פרס נובל לשלום". למרות זאת, כללי הארגון קובעים כי אדם אינו יכול להציע את עצמו לפרס.
טראמפ הוצע לפרס מספר פעמים מאז 2018 על ידי גורמים אמריקניים ופוליטיקאים ממדינות שונות. בין היתר, חברת הקונגרס קלאודיה טני המליצה עליו בשל חלקו בקידום הסכמי אברהם. גם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו וממשלת פקיסטן הגישו את מועמדותו, אך עשו זאת לאחר תום המועד האחרון שהוגדר ל-1 בפברואר.