איריס חיים לאברי ושרקי: "עצוב לי שאני ומשפחתי לא הוזמנו לטקס הזיכרון הלאומי"

אימו של החטוף יותם חיים שנורה בשוגג על ידי צה"ל שוחחה עם אברי ושרקי על טקס הזיכרון הלאומי והביעה צער על כך שהיא ובני משפחתה לא הוזמנו אליו: "הבחירה בנאומים ביטאה קו שמייצג חלק מעם ישראל""

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/10/25 00:19 טז בתשרי התשפו

איריס חיים לאברי ושרקי: "עצוב לי שאני ומשפחתי לא הוזמנו לטקס הזיכרון הלאומי"
איריס חיים, צילום: צילום מסך ערוץ 12

איריס חיים, שבנה יותם נחטף לעזה ונורה למוות בשוגג על ידי כוח צה"ל, אמרה הלילה (ג') בריאיון לאברי ושרקי בערוץ 12, כי היא עצובה על כך שלא הוזמנה לטקס הזיכרון הלאומי לטבח שבעה באוקטובר. "לי עצוב קצת שאני אישית לא הוזמנתי לטקס, ולא אף אחד מבני משפחתי" שיתפה.

"הבחירה בנאומים ביטאה קו שמייצג חלק מעם ישראל"

"אז כן ליווה במהלך הצפייה, שאני מרגישה שזה טקס שאומנם מייצג את הכאב הגדול, אבל חלק מהאנשים שגם היו אמורים להיות שם, לא רק אני, לא יכלו להגיע, כי זה גם יצא בתוך החג" המשיכה. "חלק מהאנשים גרים רחוק, ולא יגיעו לתל אביב בצאת החג וכו', וגם הבחירה בנאומים בעיניי ביטאה איזשהו קו שמייצג חלק מעם ישראל, לא את כל עם ישראל".

הרב אלחנן דנינו נשא תפילה מיוחדת להשבת החטופים

בטקס הזיכרון הלאומי, האבות השכולים צבי זוסמן והרב אלחנן דנינו נשאו תפילה להשבת החטופים, קדיש ואמירת יזכור. תפילת "יזכור" נאמרה על ידי צבי זוסמן, אביו של רב סמל במילואים בן זוסמן ז"ל, אשר נפל בקרב בעזה בדצמבר 2023. נוסח ה"יזכור" יוחד לקורבנות טבח שמחת תורה, וציין את הנרצחים בבתיהם, הרוגי המסיבות, אמיצי הלב שנחלצו להגנת היישובים, הלוחמות והלוחמים בכיתות הכוננות, החיילות והחיילים במוצבי הגדר שנפלו חלל, ואנשי כוחות ההצלה, שירות הביטחון הכללי, המשטרה וצה"ל. מיד לאחר מכן, נשא הרב אלחנן דנינו, אביו של החטוף אורי דנינו ז"ל, שנרצח בשבי חמאס באוגוסט 2024, תפילה מיוחדת להשבת החטופים ואמר "קדיש".