בתום ביקורו בארצות הברית - במסגרתו נאם באו"ם אחרי הכרה של מדינות רבות באירופה במדינה פלסטינית ומסיבת עיתונאים עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ - ראש הממשלה נתניהו נחת לפני זמן קצר בישראל, כשבהמשך הלו"ז שלו צפוי אישור הממשלה למינוי דוד זיני לראש השב"כ בשעה 20:00.
שחרור חטופים לעומת בעיות אחרות
נתניהו חוזר למציאות בה לגורמי הימין - מפלגות עוצמה יהודית, הציונות הדתית ואף חברים ממפלגת הליכוד עצמה - ביקורת רבה על העסקה המסתמנת בעזה. בזמן שההישג המרכזי של ההסכם הוא שחרור 48 החטופים בפעימה אחת - במידה כמובן שחמאס יסכים לו - חלק מהשרים שיושבים עם נתניהו בממשלה כבר כינסו ישיבות סיעה דחופות כדי לגבש עמדה בדבר ההסכם.
הנושא המרכזי של הפרק הוא מצב רצועת עזה ב"יום שאחרי", כאשר אותם גורמים מסתכלים בעיקר על החלק בו מנגנונים בינלאומיים ישלטו ברצועה וליא יהיה גירוש או התיישבות מחדש. בנוסף, אותם גורמים מלינים על הסכם עקרוני להגעה למדינה פלסטינית, למרות שבימין המתון והפרגמטי ממשיכים לציין כי דבר כזה יקרה רק כאשר הרשות הפלסטינית תעבור רפורמה מקיפה - משהו שאין איש שמאמין שיקרה בזמן הקרוב.