תופעת הטבע הייחודית שמשגעת את תושבי הצפון: מכל העולם יגיעו לראות

כמו בכל שנה: להקת העגורים הראשונה של הסתיו נחתה באגמון החולה. בשבועות הקרובים ימלאו רבבות עגורים אפורים את העמק ויסמלו לתושבי הצפון את בוא החורף. אלפי מטיילים צפויים להגיע בחול המועד כדי לחזות בתופעת הטבע הייחודית ולהתפעל מהעגור האפור

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/09/25 10:29 ז בתשרי התשפו | עודכן בתאריך 29/09/25 11:23

תופעת הטבע הייחודית שמשגעת את תושבי הצפון: מכל העולם יגיעו לראות
עגור אפור, צילום: יחיאל שיינפלד

להקת עגורים ראשונה הגיעה היום (ב') לאגמון החולה, ואלפי מטיילים צפויים לבקר באזור לאורך החג כדי לחזרת בתופעת הטבע הייחודית. העגורים האפורים, מגיעים אלינו ברובם, מאזורי הקינון שלהם ברוסיה, בדרכם לאפריקה ואלפים רבים יישארו באגמון החולה ובעמק כל החורף. אוכלוסייה מצומצמת יותר גם תחרוף בשדות הנגב המערבי ובעמק בית שאן.

העגורים הגיעו ויישארו עד סוף החורף

עגורים באגמון החולה

עגורים באגמון החולה צילום: אגמון החולה - קק"ל

זוהי גם נדידתם הראשונה של העגורים הצעירים, בני מספר חודשים בלבד, והם מלווים ע"י הוריהם, כדי להבטיח שיצלחו את המסע הארוך בביטחה. עינבר שלומית רובין, מנהלת השטח באגמון החולה, קק"ל, מסרה: "הגעתם של העגורים הראשונים לאגמון החולה תמיד מרגשת וממלאה את הלב ביופי ובתקווה. קסם הנדידה מרגש כל פעם מחדש, ואי אפשר להתרגל אל המראות הנפלאים האלה כשהאגמון מתמלא בקולות העגורים. כולנו תקווה, שכמו העגורים, יחזרו אלינו כל החטופים והחטופה במהרה, כדי שהשמחה תהיה שלמה".

עוד מסרה: "אגמון החולה מהווה את אחד מבתי הגידול החשובים בישראל ובעולם ונקודת עצירה קריטית עבור הציפורים הנודדות. האגמון מבטיח למגוון המינים מקלט בטוח למנוחה ולהתחזקות, עושר במזון ויכולת לצבור אנרגיה להמשך מסען הארוך. צילום מהמצלמות בשידור חי באגמון החולה, הפועלות 24/7 ומשדרות באתר האינטרנט של קק"ל".