נדידת הסתיו נמצאת בעיצומה, ומאות מיליונים של ציפורים חולפות בימים אלה בשמי הארץ בדרכן דרומה לאפריקה, שם יבלו את חודשי החורף. ישראל מהווה עבור הציפורים הנודדות נקודת עצירה אידיאלית בדרך לאפריקה, משום שהיא נמצאת באמצע המסלול ולפני החצייה הארוכה של מדבר הסהרה. ציפורים רבות מגיעות לישראל כשהן תשושות, ובהן המלכישליו החלודי, שחוצה את הים התיכון ונוחת בחופי ישראל אחרי מסע מפרך במיוחד.
אפשר למצוא מלכישליוים תשושים מסתובבים ברחובות תל אביב
מלכישליו חלודי צילום: Marcin Perkowski,Shutterstock
המלכישליו החלודי הוא ציפור קטנה וססגונית, קרוב משפחה של העגורים המוכרים מעמק החולה. המלכישליו לרוב חששן מאוד, וקשה לצפות בו בטבע, מכיוון שהוא חובב אזורים עם צמחייה גבוהה, שם הוא יכול ללכת בין הצמחייה מבלי להתגלות. אך לאחר הנדידה המפרכת מאירופה הוא נוחת בחופי ישראל תשוש במיוחד, ופרטים תשושים במיוחד לעיתים "הולכים לאיבוד" בתוך העיר הגדולה. בכל שנה בסתיו מתרבים הדיווחים על ציפור קטנה ומוזרה שמסתובבת בפארקים וברחובות העיר.
את המלכישליו ניתן למצוא בישראל בעונות הנדידה, ובאביב הוא נפוץ יותר מאשר בסתיו - אז אפשר לצפות בו במספרים גדולים, בעיקר בערבה ובאילת. בימים אלה חולפות דרך ישראל מאות מיני ציפורים, ובשבועות הקרובים צפויות להופיע גם הציפורים החורפות בארץ, כמו הנחליאלי הלבן והעגור האפור. עשרות אלפי עגורים ימלאו בקרוב את עמק החולה ושדות מערב הנגב, בתקווה שגם הגשמים יגיעו בעקבותיהם.